Ђоковић: Наш циљ је да освојимо Дејвис куп, част је играти за Србију

15.09.2023. 21:51
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Српски тенисер Новак Ђоковић рекао је, послије побједе над Алехандром Давидовичем-Фокином и пласмана Србије на завршни турнир, да је циљ освајање Дејвис купа и додао да је играње за своју државу огромна привилегија и част.

Одмах послије меча, Ђоковић је одговарао на питања новинара, а прво је било какав је осјећај играти за Србију и побиједити.

- Играти за своју земљу и за Србију је нешто потпуно другачије. Велика одговорност и притисак, али и велика привилегија и част. Драго ми је да сам успео да допринесем овом победом и овим поеном. На жалост, шпанска публика је желела да прођу, али нису успели. Ми смо урадили добро у синглу и сад ћемо покушати против Чешке да обезбедимо прво место у групи Ц како бисмо имали бољи жреб у Малаги - рекао је Ђоковић који је Давидовича-Фокину побједио резултатом 2:0 (6:3, 6:4).

Осврнуо се Ђоковић и на кратак период између освајања УС опена и играња за Србију послије само пет дана.

- Све се дешавало брзо у тих неколико дана. Толико сам био срећан због победе у Њујорку и прославе код куће. Оставити фамилију код куће никад није лако. Дошао сам својој другој фамилији. То ми даје највећу радост и дивне емоције да могу да играм за своју земљу. На почетку сезоне сам рекао, гренд слемови и играти за своју земљу, то су ми приоритети. Хоћу да допринесем колико год могу и ево ту смо. Циљ је испуњен, Ми смо у Топ 8 - додао је освајач 24 гренд слем пехара и освајач Дејвис Купа 2010. године са Србијом.

На крају је истакао колико би му значило да Србија поново освоји Дејвис куп.

- Значило би нам много, то је наш циљ. Имали смо изузетну годину 2010. кад смо узели Дејвис Куп. Играли смо финале 2013. и још три или четири пута полуфинале. Формат се мења, сад је сваки поен важан. Ако не победите два меча у синглу морате да победите у дублу, а ми немамо баш много дубл искуства у тиму. Покушавамо да радимо на томе. Надамо се да ћемо у Малаги моћи да будемо комплетни, да будемо здрави и да добијемо шансу да се боримо за трофеј - закључио је Ђоковић.

Коментари 0
Повезане вијести
НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
Утопио се отац деветоро дјеце Утопио се отац деветоро дјеце
Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО) Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    14h 44m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    15h 28m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    19h 33m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    19h 37m
    2
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    5h 4m
    0