Ђоковић открио да ли се спрема за пензионисање

22.05.2024. 20:29
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Новак Ђоковић изненадио је многе када је потврдио да ће да игра на турниру у Женеви, гдје учешће почиње, на свој 37. рођендан, дуелом против Нијемца Јаника Ханфмана.

У питању је такмичење које доноси 250 АТП поена и није нешто што је радио превише пута у каријери. Међутим, овај мај је другачији од других, а ова Новакова сезона је до сада нажалост лошија од практично свих претходних, па су му мечеви у Швајцарској пријеко потребни пред Ролан Гарос, на којем учествује од сљедеће недјеље

На конференцији за медије уочи почетка турнира, Новак је зато захвалио организаторима.

- Прије свега морам да се захвалим свима на турниру, организаторима, осјетили смо се добродошлим чим смо дошли. Сви су сјајни, љубазни, има пуно дјеце која долазе да гледају тенис. Сјајно окружење за тенис, позитивна енергија, лијепо вријеме, мада знам да су најавили неку кишу. Лијепо је заиста. Женеву одлично познајем, имам рођаке који овдје живе, посећивао сам их у прошлости неколико пута. Тренирао сам неколико пута овдје, никада нисам играо турнир, нисам био у овом клубу који је прелијеп, парк је сјајан, поглед на језеро. Све укупно, драго ми је што сам овдје. Зашто сам дошао? Осјећам да у овом моменту нема бољег тренинга за мене од играња мечева. Да ли један, два или до краја, то је добро за мене. Да нађем форму која ми је потребна за Ролан Гарос - почео је Ђоковић.

На турниру у Риму флашица му је пала на главу, па је послије тога био на прегледима у Ургентном центру у Београду. Новинаре је занимало и каква је ситуација са повредом.

- Глава је добро, све је у реду. Тренирао сам дуже од недјељу дана, осјећам се добро. Видјећемо како ће бити током меча. Што се фитнеса тиче, доста сам радио са својим новим-старим тренером Фил-Гричом, радили смо на издржљивости, снази, да бих могао да играм мечеве на три добијена сета на шљаци, која је најтежа подлога. Надам се да ћу играти више од једног меча у Женеви, то је циљ. Видјећемо шта ће да буде у Паризу - рекао је.

Подсјетили су га новинари на изјаву Надала који је рекао да је "Федереровим одласком у пензију отишао и дио њега", па су га питали да ли ће и Рафиним одласком у пензију можда да оде неки дио Новака у том пренесеном смислу.

Неизбјежно је било питање о пензионисању на његов 37. рођендан.

- Ја сам још увијек овдје, надам се да ћу своју каријеру завршити на свој начин, онако како ја желим, под мојим условима. Идеалан сценарио био би да то буде без повреда. Благословен сам из тог угла. Надалу је тешко, евидентно је да се мучи са повредом. Претходних година се мучио са повредом, није могао да игра и то је велика штета. Он је легенда нашег спорта и заслужује да се опрости на свом терену. Надам се да ће у Паризу моћи да игра без икаквих проблема - рекао је Ноле.

Његов циљ је јасан, жели да оствари што више успјеха у наставку сезоне.

- Тенис је моја љубав, моја ствар, нешто у чему уживам заиста. Имам мотивацију, када дођем на турнир имам лијеп осјећај. Да, први пут сам у Женеви, али се веома лијепо осјећам овдје. Срећан сам што сам дио турнира, надам се да ћу да играм добро. Слиједи Ролан Гарос, Вимблдон, Олимпијске игре, па УС опен. Желим добро да се спремим, првенствено физички да будем спреман за мечеве на три добијена сета. Желим да одем у Париз са што више самопоуздања рекао је Ђоковић.

Хоће да се добро покаже у Женеви, а други фаворит на турниру је Каспер Руд, Норвежанин који је прошле године изгубио финале Ролан Гароса баш од Новака.

- Мој циљ је да одиграм што више мечева овдје, да публика може да ужива, дио породице који је овдје. Лијепо се осјећам, уживао сам са њима, сада слиједи бизнис дио, односно мој посао. Каспер је сјајан играч, један од кандидата за титулу у Паризу, ту је још играча који су фаворити на шљаци, наравно Рафу не можемо да заборавимо, 14 пута је подизао пехар тамо. Има много сјајних играча, имам велико поштовање према свима, то је нешто посебно. Игра се на три добијена сета, то је посебан турнир -истиче Србин.

Ове године још увијек није играо ниједно финале...

- Сваки меч, пораз или побједу мораш да користиш као лекцију да се побољшаш, да направиш анализу и да идеш даље. Моји главни циљеви су Ролан Гарос, Вимблдон, Олимпијске игре и УС опен. То ми је најважније у остатку сезоне. Прво иде Париз, али желим сада енергију да усмјерим ка овом турниру у Женеви.

За крај је неизбјежна тема била одлука у вези промјена у тиму и разлаза са Гораном Иванишевићем и Марком Паникијем, преносе медији.

- Дуго сам у овом спорту, од када сам направио прве кораке, па сада, било је ту разних етапа. Промјене у тиму су нешто нормално, нешто што се дешава. Захвалан сам наравно свима, не постоје никаква негативна осјећања према Горану Иванишевићу, Марку Паникију или било коме. Ово је нова етапа у мојој каријери и животу која креће. Понављам, захвалан сам свима који су били ту и који су имали огроман утицај за успјехе у мојој каријери попут Горана. Ништа се између нас не мијења, остали смо у контакту, чујемо се, причамо, то је нормално - закључио је Ђоковић.

Коментари 0
Повезане вијести
Ђоковић иде на Вимблдон! Ђоковић иде на Вимблдон!
Сјајне вијести: Новак Ђоковић иде на Олимпијске игре у Париз Сјајне вијести: Новак Ђоковић иде на Олимпијске игре у Париз
Карлос Алкараз освајач Ролан Гароса Карлос Алкараз освајач Ролан Гароса
Најчитаније
  • Годишњица смрти Мике Антића - "Ако ти јаве: умро сам, не веруј то не умем“
    22h 32m
    0
  • Преврнуо се рингишпил, има повријеђених
    10h 49m
    0
  • Хан Пијесак: Прва тракторијада окупила око 20 учесника (ВИДЕО)
    19h 1m
    0
  • У саобраћајној несрећи у Невесињу погинула осамнаестогодишња дјевојка
    21h 3m
    0
  • Кафе “Пинки” побједник турнира “Коран 2024”
    23h 15m
    0