Ђоковић сутра престиже Федерера?

02.10.2020. 21:08
0
ИЗВОР: Глас Српске

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић сутра ће играти меч трећег кола на Ролан Гаросу против Данијела Елаи Галана а евентуалним тријумфом Новак ће, осим пласмана у четврто коло, прескочити великог ривала Роџера Федерера.

Наиме, и српски и швајцарски ас имају по 70 побједа на француском гренд слему. Федерер због повреде ове године не игра у Паризу и нема прилику да поправи свој учинак, али Ђоковић има реалне шансе да сутра упише тријумф у дуелу са Колумбијцем Галаном који заузима 153. мјесто на АТП ранг – листи.

 

Галан је изненадио 47. играча свијета Американца Тениса Сандгрена и први пут се пласирао у треће коло неког гренд слема (до сада је само једном играо у главном турниру и то на Аустралијен опену ове године када је поражен у првом колу). 

Уколико Ђоковић побиједи биће сам на другом мјесту листе најуспјешнијих на Ролан Гаросу, гдје је неприкосновен Рафаел Надал са 95 побједа (уз два пораза).

-Гренд слем турнири су највећи турнири у нашем спорту и највише вреде. Победити толико мечева на сваком слему је велики подвиг и наравно да сам због тога поносан. Увек ми је циљ да најбоље игре пружим на слемовима. Федерер и Надал чине исто. Гренд слем је једини турнир на којем играмо на три добијена сета и током две недеље вам је потребно много енергије како бисте освојили титулу. Сви ти подвизи су сјајни, али они не утичу на то како се осећам на терену, али је лепо чути. То је потврда да током своје каријере на највећим турнирима играм најбољи тенис - изјавио је Ђоковић, освајач 17 гренд слем титула.

Коментари 0
Повезане вијести
Новак Ђоковић – најбољи спортиста на свијету пети пут Новак Ђоковић – најбољи спортиста на свијету пети пут
Новак Ђоковић се повукао са Мастерса у Мадриду Новак Ђоковић се повукао са Мастерса у Мадриду
Оваквог Новака ријетко виђамо (ВИДЕО) Оваквог Новака ријетко виђамо (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    7h 55m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    9h 10m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    15h 1m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    13h 28m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    15h 20m
    0