Đoković sutra prestiže Federera?

02.10.2020. 21:08
0
IZVOR: Glas Srpske

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković sutra će igrati meč trećeg kola na Rolan Garosu protiv Danijela Elai Galana a eventualnim trijumfom Novak će, osim plasmana u četvrto kolo, preskočiti velikog rivala Rodžera Federera.

Naime, i srpski i švajcarski as imaju po 70 pobjeda na francuskom grend slemu. Federer zbog povrede ove godine ne igra u Parizu i nema priliku da popravi svoj učinak, ali Đoković ima realne šanse da sutra upiše trijumf u duelu sa Kolumbijcem Galanom koji zauzima 153. mjesto na ATP rang – listi.

 

Galan je iznenadio 47. igrača svijeta Amerikanca Tenisa Sandgrena i prvi put se plasirao u treće kolo nekog grend slema (do sada je samo jednom igrao u glavnom turniru i to na Australijen openu ove godine kada je poražen u prvom kolu). 

Ukoliko Đoković pobijedi biće sam na drugom mjestu liste najuspješnijih na Rolan Garosu, gdje je neprikosnoven Rafael Nadal sa 95 pobjeda (uz dva poraza).

-Grend slem turniri su najveći turniri u našem sportu i najviše vrede. Pobediti toliko mečeva na svakom slemu je veliki podvig i naravno da sam zbog toga ponosan. Uvek mi je cilj da najbolje igre pružim na slemovima. Federer i Nadal čine isto. Grend slem je jedini turnir na kojem igramo na tri dobijena seta i tokom dve nedelje vam je potrebno mnogo energije kako biste osvojili titulu. Svi ti podvizi su sjajni, ali oni ne utiču na to kako se osećam na terenu, ali je lepo čuti. To je potvrda da tokom svoje karijere na najvećim turnirima igram najbolji tenis - izjavio je Đoković, osvajač 17 grend slem titula.

Komentari 0
Povezane vijesti
Ovakvog Novaka rijetko viđamo (VIDEO) Ovakvog Novaka rijetko viđamo (VIDEO)
Natalija Sulaver osvojila zlatnu medalju u Banjaluci Natalija Sulaver osvojila zlatnu medalju u Banjaluci
Đoković se namučio do polufinala Đoković se namučio do polufinala
Najčitanije
  • Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    19h 33m
    0
  • Humanitarna grupa „Vukovi“ pokrenula humanitarnu akciju za porodicu Čečar sa Pala
    17h 47m
    0
  • U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    15h 37m
    0
  • Vlasnika vole više od sebe: Top 10 rasa pasa koji su ljekoviti za dušu i misli
    8h 2m
    0
  • U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu
    13h 35m
    0