Ђоковић у полуфиналу Синсинатија

17.08.2019. 09:25
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале Синсинатија, седми пут у каријери на овом турниру, а 63. на мастерсима серије 1.000.

Србин је упркос одличној игри ривала без већих проблема савладао Француза Луку Пуја у два сета, са 7:6 (2), 6:1.

Ђоковић ће у полуфиналу, у суботу у поноћ, играти против Руса Данила Медведева, који је био убједљив против земљака Андреја Рубљова (6:2, 6:3), који је претходно шокирао Роџера Федерера.

Биће то пети међусобни дуел Србина и Руса, а Ђоковић води 3-1 у претходним сусретима. Међутим, 23-годишњи Московљанин славио је у последњем окршају у Монте Kарлу ове године са 6:3, 4:6, 6:2.

Ђоковић је против Пуја одиграо на свом уобичајеном нивоу, сигурно је сервирао, без проблема освајао поене, дозволивши Французу да му угрози сервис само у једном гему, средином другог сета послије серије лоших сервиса.

С друге стране, стрпљиво је чекао пад концентрације ривала који је одиграо знатно боље него пре седам мјесеци у полуфиналу Аустралијан опена (6:0, 6:2, 6:2), и дочекао у тај-брејку гдје је још једном показао да му нико није раван.

Сурово кажњава две грешке Француза и на убједљив начин стиже до првог сета – 7:6 (7:2).

На самом старту другог заиграо је нешто агресивније и то му се одмах исплатило. Пуј опет подлеже притиску и Ђоковић прави први брејк на мечу.

Већ у сљедећем гему га је замало испустио, са три дупле сервис грешке поклања Пују три рибрејк прилике, али показује класу и извлачи се из проблема за вођство од 3:0.

Ђоковића није служио други сервис у другом сету, није освојио ниједан поен у првих шест таквих ситуација, али је био недодирљив када убаци први па је наставио да диктира ритам меча (4:1).

Србин се послије овог гема пожалио на бол у лакту, што се примијетило након једног сервиса, али је наставио меч после кратке масаже и одмах прави нови брејк којим ставља тачку на меч – 6:1.

 

У другом полуфиналу Синсинатија играће Белгијанац Давид Гофан и Француз Ришар Гаске, у суботу од 19 часова.

Коментари 0
Повезане вијести
Шпанац каже да о Србину мисли сваки дан Шпанац каже да о Србину мисли сваки дан
Новаков план: Зна се највећи циљ и то није број један Новаков план: Зна се највећи циљ и то није број један
Шокантан пораз Алкараза: Како ће то помоћи Новаку Шокантан пораз Алкараза: Како ће то помоћи Новаку
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    2h 39m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    20h 44m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    23h 32m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    16h 53m
    0
  • Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
    20h 32m
    4