Ђоковић у полуфиналу Синсинатија

19.08.2023. 09:36
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Најбољи тенисер Србије Новак Ђоковић убједљиво је побиједио Американца Тејлора Фрица са 2:0 (6:0,6:4) и обезбиједио пласман у полуфинале турнира у Синсинатију. У борби за пласман у финале Ђоковић ће се срести са Нијемцем Акесандром Зверевим.

Новак Ђоковић је самоувјерено ушао у меч и за само 62 минута игре елиминисао деветог играча свијета наставивши пут ка трећој титули на турниру у Охају, преноси РТС.

Рекордер по броју освојених Грен слем титула сјајно је почео меч против 11 година млађег Американца коме је на свој сервис препустио само три поена, направио исто толико брејкова и са 6:0 освојио први сет за само 21 минут игре.

Фриц је у на старту другог сета успио да се на кратко врати у меч и чак освоји брејк на почетку, али је предност успио само кратко да одржи до трећег Новаковог сервис гема.

На 4:2 за Фрица Ђоковић је освојио четири узастопна гема уз два брејка, искористио прву меч лопту, и у великом стилу по девети пут у каријери изборио мјесто међу четири најбоља у Охају.

У полуфиналу Ђоковић ће се срести са тренутно 17. играчем на листи Нијемцем Александром Зверевим који је раније надиграо Француза Адриана Манарина са 2:0.

Ђоковић и Зверев одлично познају међусобне стилове игре, јер су до сада у каријери 11 пута одмјеравали снаге на теренима, а у побједама са 7:4 води прослављени тенисер Србије.

У другом полуфиналу снаге ће одмјеравати Хуберт Хуркач и Карлос Алкараз.

Коментари 0
Повезане вијести
Ђоковић 423. недјељу на врху АТП листе Ђоковић 423. недјељу на врху АТП листе
Новак Ђоковић – најбољи спортиста на свијету пети пут Новак Ђоковић – најбољи спортиста на свијету пети пут
Новак Ђоковић се повукао са Мастерса у Мадриду Новак Ђоковић се повукао са Мастерса у Мадриду
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    14h 46m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    5h 44m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    14h 10m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    12h 25m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    14h 4m
    0