Ђорђе Милановић ђак генерације СШЦ Фоча

10.06.2020. 10:05
0
ИЗВОР: radiofoca.com

Гимназијалац  Ђорђе Милановић проглашен је за ђака генерације у Средњошколском центру у Фочи.

У конкуренцији за ђака генерације, поред Ђорђа, били су још и Дејан Станковић, Анђела Капуран, Андреј Давидовић и Зорана Тешовић. Просјек оцјена 5.00 током четворогодишњег школовања и диплома „Вук Караџић“ Ђорђу су осигурале да понесе ову завидну титулу.

„Конкуренција је била велика. Сви моји другови који су били номиновани за ђака генерације су одлични ученици током цијелог школовања, а постигли су и велике успјехе на бројним такмичењима. Част ми је да сам проглашен за ђака овако успјешне генерације“, рекао је Милановић.

Током средњошколског школовања Ђорђе је постигао успјехе на такмичењима из математике, физике и информатике. „Највише успјеха сам имао из информатике гдје сам сваке године био учесник државних такмичења. Нажалост, због тренутне ситуације овогодишња такмичења нису одржана“, каже Ђорђе.

Школовање планира наставити на Електротехничком факултету у Београду. За упис на овај факултет, за који традиционално влада велико интересовање најбољих ђака из Републике Српске, Србије и Црне Горе, изузетно ће му помоћи „Вукова диплома“ као и одличан успјех и знање из фочанске гимназије.

Ђорђе Милановић проглашен је и за ђака генерације након основног образовања у школи „Веселин Маслеша“.

Коментари 0
Повезане вијести
На поклоњење Светом Василију из Фоче ходочасти 80 студената На поклоњење Светом Василију из Фоче ходочасти 80 студената
Други дио приче о Светом Будимиру- Несахрањена војска и видање братоубилачких рана Други дио приче о Светом Будимиру- Несахрањена војска и видање братоубилачких рана
Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
Најчитаније
  • Мотоциклиста слетио са пута, преминуо на путу до болнице
    22h 30m
    0
  • Карлинг репрезентација БиХ заузела 7. мјесто на Европском првенству у Шкотској
    18h 48m
    7
  • Поднесен захтјев за заказивање ванредне сједнице Скупштине Џудо савеза Републике Српске
    22h 25m
    1
  • Невен Тушевљак у хуманитарној трци на стази Светог Василија
    20h 54m
    1
  • Одржан васкршњи концерт и промовисана књига о цркви у Пофалићима (ФОТО)
    5h 41m
    0