Ђукановић не одустаје, могућа ескалација сукоба

01.02.2020. 11:37
0
ИЗВОР: Srna

Један од лидера Демократског фронта (ДФ) у Црној Гори Небојша Медојевић оцијенио је да та земља на ивици грађанског рата и да је тамо на сцени одређена врста црногорског нацизма.

Медојевић је изразио увјерење да би могло доћи и до ескалације сукоба, јер Ђукановић не одустаје од својих планова.

Он је указао како се отворено позива на насиље и обрачун са српском националном заједницом, али и са свима који не прихватају идеологију актуелног предсједника Мила Ђукановића.

Према његовим ријечима, физичко насиље је све присутније, спроводе га “црногорске патриоте”, које желе да ријеше српско питање по моделу Независне државе Хрватске.

Медојевић је за Глас Српске оцијенио да је све то је посљедица Ђукановићевог “језика мржње”, који у жељи да историја Црне Горе започне са њим, сметњом сматра Српску православну цркву (СПЦ).

– Покушавам указати на ту опасну фашизацију друштва, која се јавља први пут након 1941. године. Тада је један број Црногораца подржао италијанску окупацију, а сада се поново појављују ти нацистички покрети, чије присталице све отвореније пријете Србима да ће се обрачунати са њима – рекао је Медојевић.

Он је оцијенио да је Црна Гора данас “мафијашка и приватна држава”, односно да је “Колумбија на Балкану и земља која представља извор нестабилности у региону”.

– Годинама на овим нашим просторима функционише балканска конфедерација криминала. Црна Гора је сједиште најмоћнијег нарко-картела у Европи и свјетске службе безбједности знају за то, али су то до сада толерисале – рекао је Медојевић.

Он је напоменуо да је Ђукановић сада постао озбиљан проблем, те да је увјерен да ће га из Вашингтона ускоро означити као особу која је опасна по америчку националну безбједност, а све због, како је рекао, веза са мексичким и колумбијским нарко-картелима.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО) Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО)
Земљотрес у Црној Гори, осјетио се и у БиХ Земљотрес у Црној Гори, осјетио се и у БиХ
НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    14h 24m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    17h 48m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    13h 17m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    4h 54m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    4h 35m
    0