Ђукановић: Закон о слободи вјероисповијести није био грешка

02.09.2020. 09:13
0
ИЗВОР: Tanjug

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић изјавио је да је увјерен да Закон о слободи вјероисповијести није грешка и додао да какав год био однос нове владе према њему, сигуран је да се питање цркве у догледној будућности мора ријешити.

Каже да се не може превидјети статус православне цркве у Црној Гори, а тај статус, наводи, логично жели да успостави континуитет са оним статусом који је православна црква имала некада у независној Црној Гори.

-То је била аутокефална православна црква Црне Горе и вјерујем да је потпуно легитимна интенција црногорске, вјерске и политичке јавности да након обнове државе обнови оне вриједности које представљају традицију црногорског друштва- рекао је синоћ Ђукановић за Њузмаксадриа ТВ.

На питање да ли ће нова влада наставити путем спровођења у праксу Закона о слободи вјероисповијести, Ђукановић каже да владе долазе и мијењају се и у складу са својим политичким, националним и политичким профилом могу да игноришу неке чињенице, али те чињенице, истиче, прије или касније морају да превагну.

Коментари 0
Повезане вијести
Дјевојчица из Црне Горе ухапшена у Аустрији: Планирала терористички напад? Дјевојчица из Црне Горе ухапшена у Аустрији: Планирала терористички напад?
Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
Данас Свети Тимотеј и Мавра Данас Свети Тимотеј и Мавра
Најчитаније
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    11h 22m
    0
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    11h 28m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    11h 26m
    0
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    1h 4m
    0
  • За њу не постоје препреке: Дјевојка са крилима положила вожњу (ВИДЕО)
    10h 17m
    0