До недјеље пријаве за пливање за Часни крст у Палама

11.01.2024. 10:35
0
ИЗВОР: srna.rs

За прво богојављенско пливање за Часни крст у Палама пријављено је 60 пливача, а пријаве трају до недјеље, 14. јануара, саопштено је из Туристичке организације града Источно Сарајево.

Заинтересовани за пливање на ријеци Прачи у Мјесној заједници Подграб - насеље Николићи, се могу пријавити позивом на број телефона 065/233-285 на име Милош Ковач, од којег могу добити и више информација.

У саопштењу је наведено да је недавно за ово пливање добијен и благослов Његовог високопреосвештенства митрополита дабробосанског Хризостома.

На Богојављење, 19. јануара, у Цркви Вазнесења Господњег у Подграбу Света литургија почеће у 9.00 часова, док је велико освештање воде планирано за 10.00 часова.

Од 11.00 часова предвиђена је регистрација пријављених учесника код рибарског дома "Николићи", а од 12.00 часова почиње освештање и спуштање Часног крста у воду, те пливање за Часни крст и обред погружавања.

За све учеснике биће приређен ручак и пригодни поклони, а за присутне кувано вино и чај.

Генерални покровитељ и организатор пливања је Туристичка организација града Источно Сарајево, а помоћ су пружили Православно хуманитарно удружење "Свети Сава", општина Пале, град Источно Сарајево, Удружења спортскох риболоваца "Бистрица", као и свештенство из Црквене општине Пале.

Српска православна црква прославља 19. јануара Богојављење - празник крштења Исуса Христа којим је почела његова мисија и проповиједање хришћанске вјере. Исуса Христа је на ријеци Јордан крстио Јован Крститељ који је крштавао људе, припремајући их тако за долазак Месије.

Богојављење је један од највећих хришћанских празника, јер се сматра да су се у тренутку крштења први пут заједно појавили Отац, Син и Дух Свети, чиме је први пут објављена тајна Свете Тројице који су постали симбол вјере.

Коментари 0
Повезане вијести
Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима
Екипа ОШ „Србија“ прва на такмичењу из области саобраћаја и вјештине у вожњи бициклом (ФОТО) Екипа ОШ „Србија“ прва на такмичењу из области саобраћаја и вјештине у вожњи бициклом (ФОТО)
Априлска филмотека посвећена Горану Паскаљевићу Априлска филмотека посвећена Горану Паскаљевићу
Најчитаније
  • Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима
    20h 30m
    3
  • Претреси у Источном Новом Сарајеву, једно лице лишено слободе
    23h 50m
    0
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    23h 42m
    0
  • Ученици ОШ „Јован Дучић“ из Источне Илиџе посјетили Јахорину (ФОТО)
    22h 8m
    0
  • Наоружани нападачи усред дана убили мисицу Еквадора
    18h 16m
    0