Добровољној акцији крви се одазвало 30 полицијских службеника

31.03.2021. 11:48
0
ИЗВОР: Катера

Припадници Полицијске управе Источно Сарајево данас су даровали крв Одјељењу за трансфузију крви у Болници "Србија" у Источном Сарајеву поводом обиљежавања 4. априла - Дана полиције Републике Српске.

Командир Полицијске станице за безбједност саобраћаја Источно Сарајево Срђан Самарџија рекао је да је добровољни давалац крви 18 година, истичући да му је увијек драго да дарује крв.

- За данашњу акцију пријавило се 30 полицијских службеника. И у ове дане короне Полицијска управа Источно Сарајево и полицијски службеници су ту уз грађане и оне којима је крв најпотребнија – рекао је Самарџија.

Он је истакао да ће Полицијска управа и даље учествовати у оваквим акцијама и радо се одазивати на позив Одјељења за трансфузију крви Болнице "Србија".

Слика

Помоћник командира у Полицијској станици Пале Младен Брчкало истакао је да се акцији одазвао јер сматра да је, посебно у ово вријеме пандемије, јако важно даровати крв.

Шеф Службе за трансфузију крви у Болници „Србија“ докторица Јелена Стојановић Лукић захвалила се припадницима МУП-а Републике Српске који су се увијек одазивали на овакве акције.

- Крв долази у правом моменту када су резерве нешто слабије и биће искориштене за лијечење пацијената у нашој болници – рекла је она истичући да је велики значај даривања крв јер крв има свој рок трајања и стално је потребно обнављати.

- Увијек се треба водити максимом да крв мора да чека пацијента јер пацијент никако не може да чека - рекла је Лукићева, апелујући на све који су здрави и способни да дођу у Службу трансфузије сваким радним даном од 7.00 до 14.00 часова и дарују крв.

Она је додала да Удружење добровољних давалаца крв сваки мјесец организује акције и да је сутра планирана једна на Сокоцу на коју се пријавило 40 добровољних давалаца, док ће почетком априла Црвени крст организовати једну у Палама.

Коментари 0
Повезане вијести
Од данас бесплатни превентивни прегледи дојки у Болници "Србија" Од данас бесплатни превентивни прегледи дојки у Болници "Србија"
Акција добровољног давања крви у Источном Старом Граду 21. октобра Акција добровољног давања крви у Источном Старом Граду 21. октобра
Средњошколци обрадовали малишане у Болници „Србија“ - дјечији осмијех нема цијену Средњошколци обрадовали малишане у Болници „Србија“ - дјечији осмијех нема цијену
Најчитаније
  • Опоравилиште Касиндо као центар друштвених дешавања
    18h 38m
    0
  • Погача са шпинатом и сиром
    18h 40m
    0
  • Најава искључења струје у Источној Илиџи
    14h 52m
    0
  • Лажна "Тему" апликација краде податке о картицама
    17h 43m
    0
  • Потврђена оптужница против Паљанина због насиља у породици
    17h 37m
    0