Dobrovoljnoj akciji krvi se odazvalo 30 policijskih službenika

31.03.2021. 11:48
0
IZVOR: Katera

Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo danas su darovali krv Odjeljenju za transfuziju krvi u Bolnici "Srbija" u Istočnom Sarajevu povodom obilježavanja 4. aprila - Dana policije Republike Srpske.

Komandir Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Istočno Sarajevo Srđan Samardžija rekao je da je dobrovoljni davalac krvi 18 godina, ističući da mu je uvijek drago da daruje krv.

- Za današnju akciju prijavilo se 30 policijskih službenika. I u ove dane korone Policijska uprava Istočno Sarajevo i policijski službenici su tu uz građane i one kojima je krv najpotrebnija – rekao je Samardžija.

On je istakao da će Policijska uprava i dalje učestvovati u ovakvim akcijama i rado se odazivati na poziv Odjeljenja za transfuziju krvi Bolnice "Srbija".

Slika

Pomoćnik komandira u Policijskoj stanici Pale Mladen Brčkalo istakao je da se akciji odazvao jer smatra da je, posebno u ovo vrijeme pandemije, jako važno darovati krv.

Šef Službe za transfuziju krvi u Bolnici „Srbija“ doktorica Jelena Stojanović Lukić zahvalila se pripadnicima MUP-a Republike Srpske koji su se uvijek odazivali na ovakve akcije.

- Krv dolazi u pravom momentu kada su rezerve nešto slabije i biće iskorištene za liječenje pacijenata u našoj bolnici – rekla je ona ističući da je veliki značaj darivanja krv jer krv ima svoj rok trajanja i stalno je potrebno obnavljati.

- Uvijek se treba voditi maksimom da krv mora da čeka pacijenta jer pacijent nikako ne može da čeka - rekla je Lukićeva, apelujući na sve koji su zdravi i sposobni da dođu u Službu transfuzije svakim radnim danom od 7.00 do 14.00 časova i daruju krv.

Ona je dodala da Udruženje dobrovoljnih davalaca krv svaki mjesec organizuje akcije i da je sutra planirana jedna na Sokocu na koju se prijavilo 40 dobrovoljnih davalaca, dok će početkom aprila Crveni krst organizovati jednu u Palama.

Komentari 0
Povezane vijesti
Policija traži ko je zapalio "tuarega" na Palama Policija traži ko je zapalio "tuarega" na Palama
Intenzivna potraga za nestalim Alijom Selimbašićem sa Sokoca Intenzivna potraga za nestalim Alijom Selimbašićem sa Sokoca
Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Istočnom Sarajevu 12. septembra Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Istočnom Sarajevu 12. septembra
Najčitanije
  • Natočio gorivo na pumpi i pobjegao
    15h 45m
    1
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    17h 36m
    0
  • Život ga nije mazio: Bratić postao inženjer elektrotehnike sa 23 godine
    17h 23m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    8h 49m
    0
  • Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza
    11h 31m
    0