Додик: Ми се не припремамо ни за какав рат

20.04.2021. 19:09
1
ИЗВОР: Nezavisne.com

 Милорад Додик, предсједавајући Предсједништва БиХ, најавио је, након састанка владајуће коалиције у Републици Српској на Козари, формирање преговарачког тима за разговоре с представницима друга два народа.

Додик је истакао да је ситуација у БиХ доста сложена и да ова групација странака треба да има "ваљану процјену" шта да чини.

- То је наш одговор овима из ФБиХ који стално позивају на рат. Прије неколико сати нас је Изетбеговић све заједно назвао погрдним именом. Ако желе да спријече ситуацију која иде ка распаду, она треба да избјегава такву врсту језика. Ми нећемо ратовати, не припремамо се ни за какав рат. Ово што причају Бакир, Комшич и Џаферовић је реторика губитника. Мислим да немају сљедбенике за то. Дајте да разговарамо о миру, Уставу БиХ, Дејтону, без странаца, да се договоримо како ово да функционише и да то поштујемо. Сада нам у кулоарима кажу да се разиђемо, али на миран начин, а не ратом. РС се неће разићи ратом- рекао је Додик након састанка владајуће коалиције у РС.

Он је рекао и да ако не буде иницијатива које РС дају прилику да се даље развија, мирни разлаз ће бити рјешење.

- Али ако не буду иницијатива које дају РС да буде успјешна, наравно да имамо право да о томе размишљамо. Дакле, никаква позивања на насиље, дисолуције, никакво наметање нечега лошег другима-  додао је Додик.

Предсједник СДА Бакир Изетбеговић рекао је за О канал да не може рећи да неће бити рата и да би "радије данас умро него допустио да геноцидаши завладају дијелом БиХ".

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Crni 21.04.2021. 07:37
    Sve je moguce, ali Dodik nije taj koji moze mirnim putem obezbjediti samostalnost RS. Opustosena RS, narod Srpski, skupo bi platili tu avanturu. To bi bilo samoubistvo i RS i naroda. To Milorad zna.
    Ali da bi ostao na vlasti i to je spreman narodu napraviti. Dobro on zna da je to iz njegove perspektive to nemoguca misija.
    A oni koji mu vjeruju nisu bas načisto sa svojom pameti.
Повезане вијести
Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци
Додик: Српска ће организовати велики митинг у Бањалуци и престати да одлучује у БиХ Додик: Српска ће организовати велики митинг у Бањалуци и престати да одлучује у БиХ
Додик дао рок од седам дана да се поништи Шмитов закон и најавио реакције Додик дао рок од седам дана да се поништи Шмитов закон и најавио реакције
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    23h 25m
    0
  • Крађа у Палама
    21h 43m
    0
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    5m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    18h 10m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    20h 58m
    0