Додик: Ниво БиХ није доносио адекватне мјере да би олакшао посљедице епидемије

07.07.2020. 19:21
0
ИЗВОР: СРНА

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас на Јахорини да ниво БиХ није показао да разумије потешкоће привреде и да органи БиХ нису доносили адекватне мјере како би олакшали посљедице епидемије вируса корона.

Додик је истакао да је веома расположен да учествује у свим дискусијама, попут данашњег округлог стола о теми "Како одржати пословање у отежаним условима изазваним вирусом корона?" како би се дошло до најбољих рјешења, а једно од њих јесте промјена стопе обавезне резерве Централне банке БиХ, с циљем обезбјеђивања квалитетног новца који би могао да буде усмјерен у привредне активности.

Он је додао да економији у окружењу, прије свега у ЕУ, стоји на располагању низ механизама који они масовно копристе да би помогли живот и реалну привереду и при томе, без покрића, штампају новац, али то је нешто што не може дуго да траје.

- Оно што сада код нас отежава проблеме, јесте да смо ушли у услове дефлације, што значи да имамо ниже цијене робе, а већу потражњу, што може довести до акумулације робе и до проблема њеног ускладиштења - рекао је он.

Српски члан Предсједништва БиХ је на отварању округлог стола "Како одржати пословање у отежаним условима изазваним вирусом корона?" на Јахорини упозорио да долазе још тежа времена у погледу пословања и санирања економских штета, те да треба сачувати економију и свако радно мјесто.

- Мислим да је свима јасно колико су огромне посљедице епидемије вируса корона и зато је веома важно да одржимо дијалог између различитих фактора у друштву, прије свега између Владе Републике Српске и цијеле пословне заједнице, са којима сви заједно треба да будемо усмјерени да сачувамо нашу економију и свако радно мјесто - поручио је Додик.

Коментари 0
Повезане вијести
Сједница Владе Српске 2. маја у Сребреници Сједница Владе Српске 2. маја у Сребреници
У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО) У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    11h 54m
    4
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    20h 46m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    14h 37m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    18h 22m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    9h 29m
    4