Додик: Онај ко санкцијама пријети банкама у Српској биће протјеран из Бањалуке

06.07.2024. 09:22
4
ИЗВОР: nezavisne.com

Милорад Додик, предсједник СНСД-а, рекао је након сједнице Предсједништва ове странке да ће СНСД остати компактан и да притисци који се врше на чланове СНСД и структуре власти кроз санкције САД, те наметнути атмосфера казне и прогона неће проћи.

- Оно чиме ми располажемо овдје јесте да неки шеф америчке канцеларије обилази банке и предузећа и пријети им и чини им дестабилизацију прилику. Биће упозорен ових дана да то не ради и ако буде наставио да ради биће протјеран из Бањалуке, без обзира што се ради о америчком службенику - поручио је Додик.

Лидер СНСД-а је казао да је најважније питање на састанку било питање припрема за локалне изборе и да је констатовано да су спремни за побједу.

"Излазимо на 76 локалних заједница у БиХ, све у Српској, 11 у ФБиХ те Брчком, гдје вјерујемо у добар резултат. Имаћемо кандидате за градо/начелнике у 63 локалне заједнице у Српској, у Купресу је заједнички кандидат, те четири општине у ФБиХ", казао је Додик.

Желимо побједу у Бањалуци, био је јасан председник СНСД-а.

- Улазне анкете говоре да стојимо јако добро, наша листа за одборнике је јака - навео је Додик, додавши да су односи са коалиционим партнерима добри.

- У оним локалним заједницама гдје ће и наши коалициони партнери имати кандидате, то не значи да су наши односи нарушени. Водићемо фер политичку кампању и то очекујемо од свих учесника - нагласио је Додик.

Предсједник СНСД-а поручио је и да ова странка одбацује сву бламажу у вези са делегатом у Дому народа ПС БиХ.

- Примарно, избор делегата врши само парламент и ово што су они направили је неприхватљиво, то је подметање, зато што су знали И ми смо занли да се изабере кандидат из опозиције. Да се ради о мешетарењу, доказ су прошли избори када се у ФБиХ у девет случајева бирао кандидат, с једне стране СДА, а с друге кандидати тројке, и замислите случаја свих девет је освојио СДА. Дакле, то је обична спрдачина која урушава повјерење у изборни систем. Користићемо сва правна средства, ићи ћемо ако треба и до Стразбура, ићи ће са приватним тужбама против чланова ЦИК БиХ - нагласио је Додик, додајући да ће успут користити и политичка средства.

- Овај кога су извукли из нафталина, неће положити ни заклетву, може се радити и без њега у Дому народа ПС БиХ - поручио је Додик.

Додик о НАТО-у: Размишљаћемо о јајима и парадајзу

Након што је Александар Вучић, предсједник Србије, казао да НАТО појачава своје снаге на Косову и Метохији, те БиХ, лидер СНСД-а  рекао је да таква одлука не постоји за БиХ, али да је тачно да се стално прича о томе.

- Једино ако нису одлучили да слушају Хелеза, али Хелез није тај који доноси одлуке, већ Предсједништво БиХ. Ако би било шта урадили на ту тему, они руше уставни поредак, без обзир што је њихова сила наравно велика - истакао је Додик.

Даље је рекао и да уколико дође да нечег таквог, позива грађане да остану мирни.

- И да нико овдје нр размишља ни о каквој пушци или нечему другом. Али ћемо размишљати о јајима и парадајзу када дође вријеме за тако нешто - поручио је Додик.

Коментари 4
  • Generic placeholder image
    Realista 07.07.2024. 09:54
    Re ime...ti ili si balavac ispranog mozga ili pacijent.Trećeg nema
  • Generic placeholder image
    Ime: 07.07.2024. 08:49
    Bićeš ti protjeran konju kad završimo ono što nismo 1995.
  • Generic placeholder image
    Gradjanin 06.07.2024. 10:43
    Gradjani bi voljeli vidjeti konkretan potez, sa rijeci na djela, prica nam presjela!
  • Generic placeholder image
    Realista 06.07.2024. 09:55
    Ono bi nekog protjerivalo...ne ujeda se ruka koja te postavila...naučiće ubrzo iz vlastitog primjera
Повезане вијести
Инцидент на Бардачи, ратни ветерани извиждали Додика Инцидент на Бардачи, ратни ветерани извиждали Додика
Неки нови тонови из Србије према Додику (ВИДЕО) Неки нови тонови из Србије према Додику (ВИДЕО)
Грађани исељавају, Додик би да им "мијења свијест" Грађани исељавају, Додик би да им "мијења свијест"
Најчитаније
  • Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
    13h 4m
    0
  • План редукције воде за недјељу, 8. септембар
    5h 27m
    6
  • Преминуо Славо Кукић
    10h 0m
    1
  • У Источном Новом Сарајеву данас привремена обустава саобраћаја
    12h 57m
    0
  • На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бригаде
    12h 48m
    0