Додик открио како ће Република и општине кредитирати младе

18.09.2019. 15:56
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Милорад Додик, лидер СНСД и српски члан Предсједништва БиХ, истакао је данас на сједници Главног одбора СНСД, да ће посебно поглавље у закључцима Главног одбора странке бити посвећено демографској политици у РС.

Између осталог, циљ је да се у РС за вријеме трудничног боловања жени исплаћује плата у бруто износу, да сваки млади брачни пар у РС може да добије кредит од 30.000 KМ, с тим да се по 10.000 KМ одбија за свако рођено дијете.

– Треба разговарати да РС даје 20.000 KМ, а локалне заједнице 10.000 KМ. Ово све је друштвено питање, није власништво само СНСД – рекао је Додик.

Додао је да образовање мора да буде постављено на здраве ноге, које даје потребне кадрове, без лажних диплома.

– На универзитетима постоје кумовски, политички и други кланови који држе заробљене универзитете. Такође, шта су нам дали приватни факултети? Остајемо при том да се затварају они факултети за које се утврди да издају дипломе мимо закона – каже Додик.

Коментари 0
Повезане вијести
Додик предложио свим странкама да не учествују на изборима према Шмитовим наметнутим правилима Додик предложио свим странкама да не учествују на изборима према Шмитовим наметнутим прави...
Сједница Владе Српске 2. маја у Сребреници Сједница Владе Српске 2. маја у Сребреници
Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци
Најчитаније
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    18h 1m
    1
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    23h 34m
    2
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    3h 34m
    0
  • Дјевојчица из Црне Горе ухапшена у Аустрији: Планирала терористички напад?
    18h 11m
    2
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    3h 40m
    0