Додик пружио подршку Југовићу

05.03.2020. 16:28
0
ИЗВОР: Катера

Српски члан Предсједништва БиХ, Милорад Додик, послије данашње посјете општинској управи Пале, истакао је да је његова посјета Палама заправо подршка начелнику Бошку Југовићу и његовом тиму, који су у протеклом времену радили на стабилизацији општине, те да је дошао да одбаци све злонамјерне спекулације које су се појавиле у посљедње вријеме.

Додик је казао да је општина Пале надлежна за послове које обавља на Јахорини, те да све што је уложено у Јахорину припада општини Пале, и доприноси читавом овом региону.

- Турбуленције у том погледу треба разумијети као неку врсту борбе за послове и привилегије које не припадају људима – рекао је Додик.

Додик је негирао одлазак инвеститора са Јахорине и најавио сутрашње потписивање уговора о наставку изградње.

Слика

Милорад Додик је рекао да ће се наставити радити на рехабилитацији путева у Палама, конкретно на дијелу пута према Јахорини, као и да ће подржати изградњу вртића, са 250-300 хиљада КМ, чија би изградња требала бити завршена до септембра, када почиње нова школска година.

- У прошлим временима смо поносно завршили Основну школу „Србија“ заједно са спортском двораном и много тога учинили да јавни и друштвени живот у Палама буде што је могуће на већем нивоу у корист грађана, људи који овдје живе и који су веома заслужни за стварање Републике Српске. Република Српска са посебном пажњом овдје долази, кроз нас који је представљамо и који долазимо у Пале, да заједно са локалним руководиоцима планирамо шта ћемо даље да радимо – истакао је Додик.

Начелник општине Пале, Бошко Југовић, рекао је да је на састанку разговарано о инфраструктурним пројектима, за шта је обећана подршка Владе, предсједника Српске и српског члана Предсједништва БиХ.

Слика

Он је додао да је разговарано о завршетку пута Тријангла-Јасик, те путу од Јасика према Брусу, као и пресвлачењу пута према Подграбу новим асфалтом.

- У Палама је већ расписан тендер за 16 пројеката, међу којима је и мост за насеље Луке - подсјетио је Југовић.

Он је обећао грађанима Пала наставак инвестиција као у претходне три године.

- Општина Пале ће бити све јача и препознатљивија, поготово када је ријеч о туризму и развоју Јахорине - закључио је Југовић.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Сједница Владе Српске 2. маја у Сребреници Сједница Владе Српске 2. маја у Сребреници
Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци
Додик: Српска ће организовати велики митинг у Бањалуци и престати да одлучује у БиХ Додик: Српска ће организовати велики митинг у Бањалуци и престати да одлучује у БиХ
Најчитаније
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    23h 17m
    1
  • Партизан мијења име!
    15h 59m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    20h 32m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    18h 6m
    2
  • Како је страдао митрополит Петар Зимоњић
    23h 51m
    3