Dodik pružio podršku Jugoviću

05.03.2020. 16:28
0
IZVOR: Katera

Srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, poslije današnje posjete opštinskoj upravi Pale, istakao je da je njegova posjeta Palama zapravo podrška načelniku Bošku Jugoviću i njegovom timu, koji su u proteklom vremenu radili na stabilizaciji opštine, te da je došao da odbaci sve zlonamjerne spekulacije koje su se pojavile u posljednje vrijeme.

Dodik je kazao da je opština Pale nadležna za poslove koje obavlja na Jahorini, te da sve što je uloženo u Jahorinu pripada opštini Pale, i doprinosi čitavom ovom regionu.

- Turbulencije u tom pogledu treba razumijeti kao neku vrstu borbe za poslove i privilegije koje ne pripadaju ljudima – rekao je Dodik.

Dodik je negirao odlazak investitora sa Jahorine i najavio sutrašnje potpisivanje ugovora o nastavku izgradnje.

Slika

Milorad Dodik je rekao da će se nastaviti raditi na rehabilitaciji puteva u Palama, konkretno na dijelu puta prema Jahorini, kao i da će podržati izgradnju vrtića, sa 250-300 hiljada KM, čija bi izgradnja trebala biti završena do septembra, kada počinje nova školska godina.

- U prošlim vremenima smo ponosno završili Osnovnu školu „Srbija“ zajedno sa sportskom dvoranom i mnogo toga učinili da javni i društveni život u Palama bude što je moguće na većem nivou u korist građana, ljudi koji ovdje žive i koji su veoma zaslužni za stvaranje Republike Srpske. Republika Srpska sa posebnom pažnjom ovdje dolazi, kroz nas koji je predstavljamo i koji dolazimo u Pale, da zajedno sa lokalnim rukovodiocima planiramo šta ćemo dalje da radimo – istakao je Dodik.

Načelnik opštine Pale, Boško Jugović, rekao je da je na sastanku razgovarano o infrastrukturnim projektima, za šta je obećana podrška Vlade, predsjednika Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH.

Slika

On je dodao da je razgovarano o završetku puta Trijangla-Jasik, te putu od Jasika prema Brusu, kao i presvlačenju puta prema Podgrabu novim asfaltom.

- U Palama je već raspisan tender za 16 projekata, među kojima je i most za naselje Luke - podsjetio je Jugović.

On je obećao građanima Pala nastavak investicija kao u prethodne tri godine.

- Opština Pale će biti sve jača i prepoznatljivija, pogotovo kada je riječ o turizmu i razvoju Jahorine - zaključio je Jugović.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Incident na Bardači, ratni veterani izviždali Dodika Incident na Bardači, ratni veterani izviždali Dodika
Neki novi tonovi iz Srbije prema Dodiku (VIDEO) Neki novi tonovi iz Srbije prema Dodiku (VIDEO)
Građani iseljavaju, Dodik bi da im "mijenja svijest" Građani iseljavaju, Dodik bi da im "mijenja svijest"
Najčitanije
  • Slani mafini
    8h 9m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    10h 4m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    7h 58m
    0
  • Oštar odgovor Majdova nadležnima nakon suspenzije: Citirao Đokovića, pomenuo dvojicu sudija
    21h 7m
    3
  • Grupa hodočasnika sa Romanije krenula na poklonjenje Čajničkoj Krasnici
    9h 17m
    0