Додик: Српска није против територијалног интегритета БиХ

14.10.2021. 18:55
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ, коментаришући данашњи састанак са амбасадорима ЕУ у БиХ, казао је да Српска није против територијалног интегритета БиХ.

- Нисмо наивни да вјерујемо међународном фактору - рекао је Додик, након састанка у Источном Сарајеву.

- Донијећемо одлуку о ништавности и закона које су наметнули сви високи представници, а њих је око 140 закона, а то су и СИПА, ОБА, Тужилаштво и друге. Око тога нема преговора и разговора - нагласио је Додик.

Он је додао да Рeпублика Српска има право на своју уставну позицију.

- Све што је чинила међународна заједница било је против Српске као што су Британци и остали који су се с њима играли да направе само муслиманску државу. Не признајемо мајоризацију ни Срба, али ни Хрвата - нагласио је Додик.

Како каже, нема потребе да Срби, Хрвати и Бошњаци ратују.

- Није то вриједно ни капи крви. Ми хоћемо самосталнот Републике Српске у оквиру БиХ и ми имамо право на то - додао је Додик.

Нагласио да је неће бити рата.

Истакао да су данас званичници Српске имали састанак са амбасадорима европских земаља.

- Било их је 15, саопштили смо наше ставове. Они који нису дошли, су рекли да локација није адекватна, вјероватно мисле да смо требали доћи на Башчаршију - рекао је Додик.

Истакао је да су се сложили да нико није против територијалног интегритета БиХ, те додао да ово не представља сецесију, нити оцијепљење, већ упозорење.

- Европска комисија неће донијети одлуку о санкцијама према Српској или неком појединцу. Желимо разговоре, али нисмо за то да нам неко пријети. Имамо право на своју уставну позицију, и не може нас нико натјерати да прихватимо нелегалног високог представника, ма из које земље да долази - рекао је Додик.

Коментари 0
Повезане вијести
Сједница Владе Српске 2. маја у Сребреници Сједница Владе Српске 2. маја у Сребреници
Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци
Додик: Српска ће организовати велики митинг у Бањалуци и престати да одлучује у БиХ Додик: Српска ће организовати велики митинг у Бањалуци и престати да одлучује у БиХ
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    18h 34m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    17h 29m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    12h 17m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    13h 23m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    21h 51m
    0