Dodik: Srpska nije protiv teritorijalnog integriteta BiH

14.10.2021. 18:55
0
IZVOR: nezavisne.com

Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, komentarišući današnji sastanak sa ambasadorima EU u BiH, kazao je da Srpska nije protiv teritorijalnog integriteta BiH.

- Nismo naivni da vjerujemo međunarodnom faktoru - rekao je Dodik, nakon sastanka u Istočnom Sarajevu.

- Donijećemo odluku o ništavnosti i zakona koje su nametnuli svi visoki predstavnici, a njih je oko 140 zakona, a to su i SIPA, OBA, Tužilaštvo i druge. Oko toga nema pregovora i razgovora - naglasio je Dodik.

On je dodao da Republika Srpska ima pravo na svoju ustavnu poziciju.

- Sve što je činila međunarodna zajednica bilo je protiv Srpske kao što su Britanci i ostali koji su se s njima igrali da naprave samo muslimansku državu. Ne priznajemo majorizaciju ni Srba, ali ni Hrvata - naglasio je Dodik.

Kako kaže, nema potrebe da Srbi, Hrvati i Bošnjaci ratuju.

- Nije to vrijedno ni kapi krvi. Mi hoćemo samostalnot Republike Srpske u okviru BiH i mi imamo pravo na to - dodao je Dodik.

Naglasio da je neće biti rata.

Istakao da su danas zvaničnici Srpske imali sastanak sa ambasadorima evropskih zemalja.

- Bilo ih je 15, saopštili smo naše stavove. Oni koji nisu došli, su rekli da lokacija nije adekvatna, vjerovatno misle da smo trebali doći na Baščaršiju - rekao je Dodik.

Istakao je da su se složili da niko nije protiv teritorijalnog integriteta BiH, te dodao da ovo ne predstavlja secesiju, niti ocijepljenje, već upozorenje.

- Evropska komisija neće donijeti odluku o sankcijama prema Srpskoj ili nekom pojedincu. Želimo razgovore, ali nismo za to da nam neko prijeti. Imamo pravo na svoju ustavnu poziciju, i ne može nas niko natjerati da prihvatimo nelegalnog visokog predstavnika, ma iz koje zemlje da dolazi - rekao je Dodik.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sjednica Vlade Srpske 2. maja u Srebrenici Sjednica Vlade Srpske 2. maja u Srebrenici
Dodik pozvao na usvajanje izvještaja Međunarodne komisije o Srebrenici i na miting u Banjaluci Dodik pozvao na usvajanje izvještaja Međunarodne komisije o Srebrenici i na miting u Banjaluci
Dodik: Srpska će organizovati veliki miting u Banjaluci i prestati da odlučuje u BiH Dodik: Srpska će organizovati veliki miting u Banjaluci i prestati da odlučuje u BiH
Najčitanije
  • Sjećanje na Ognjena Kuljanina
    21h 23m
    0
  • Desanka Maksimović: Književna vila pjesnikinja duše
    22h 56m
    0
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    19h 22m
    1
  • Na "Viberu" aktuelna zloupotreba broja telefona
    21h 35m
    0
  • Partizan mijenja ime!
    12h 4m
    4