Доктор Гордана Букара обавља прегледе дјеце обољеле од дијабетеса

24.09.2019. 15:13
0
ИЗВОР: СРНА

У Болници "Србија" у Источном Сарајеву у петак, 27. септембра, прве прегледе дјеце обољеле од дијабетеса обавиће субспецијалиста ендокринолог Гордана Букара, саопштено је из ове здравствене установе.
Прегледи ће бити обављени у педијатријској амбуланти у Поликлиници са почетком у 12.00 часова, након чега ће Букара обавити едукативни разговор са родитељима дјеце обољеле од дијабетеса. 

Сви заинтересовани родитељи могу заказати преглед своје дјеце код дјечијег ендокринолога на број телефона 057/325-326 на Одјељењу педијатрије од 7.00 до 15.00 часова сваког радног дана. 

У саопштењу се подсјећа да Одјељење педијатрије Болнице "Србија" у Источном Сарајеву на челу са Тамаром Ивановић и својим специјалистичким и субспецијалистичким кадром обаваља велики број важних прегледа сваког мјесеца. 

Због великог пораста броја новообољелих од дијабетеса код најмлађих пацијената са подручја Сарајевско-романијске регије јавила се потреба за ангажовањем субспецијалисте ендокринолога, додаје се у саопштењу. 

-Ангажовањем докторице Гордане Букаре више неће бити потребе да се наши најмлађи пацијенти упућују у велике здравствене центре у Бањалуку или Београд. Гордана Букара је ванредни професор на Медицинском факултету у Бањалуци на катедри Педијатрија, а ради на Клиници за дјечије болести Клиничког центра Републике Српске и регионални је координатор за дијабетес - наводи се у саопштењу.

Коментари 0
Повезане вијести
У Болници „Србија“ од септембра редовне посјете духовника У Болници „Србија“ од септембра редовне посјете духовника
Др Владимир Радовић нови специјалиста гинекологије и акушерства у Болници „Србија“ Др Владимир Радовић нови специјалиста гинекологије и акушерства у Болници „Србија“
Врућине утичу на здравље - предострожност за дјецу и старе Врућине утичу на здравље - предострожност за дјецу и старе
Најчитаније
  • Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
    13h 33m
    0
  • План редукције воде за недјељу, 8. септембар
    5h 56m
    6
  • Преминуо Славо Кукић
    10h 29m
    1
  • У Источном Новом Сарајеву данас привремена обустава саобраћаја
    13h 26m
    0
  • На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бригаде
    13h 17m
    0