Doktor Gordana Bukara obavlja preglede djece oboljele od dijabetesa

24.09.2019. 15:13
0
IZVOR: SRNA

U Bolnici "Srbija" u Istočnom Sarajevu u petak, 27. septembra, prve preglede djece oboljele od dijabetesa obaviće subspecijalista endokrinolog Gordana Bukara, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.
Pregledi će biti obavljeni u pedijatrijskoj ambulanti u Poliklinici sa početkom u 12.00 časova, nakon čega će Bukara obaviti edukativni razgovor sa roditeljima djece oboljele od dijabetesa. 

Svi zainteresovani roditelji mogu zakazati pregled svoje djece kod dječijeg endokrinologa na broj telefona 057/325-326 na Odjeljenju pedijatrije od 7.00 do 15.00 časova svakog radnog dana. 

U saopštenju se podsjeća da Odjeljenje pedijatrije Bolnice "Srbija" u Istočnom Sarajevu na čelu sa Tamarom Ivanović i svojim specijalističkim i subspecijalističkim kadrom obavalja veliki broj važnih pregleda svakog mjeseca. 

Zbog velikog porasta broja novooboljelih od dijabetesa kod najmlađih pacijenata sa područja Sarajevsko-romanijske regije javila se potreba za angažovanjem subspecijaliste endokrinologa, dodaje se u saopštenju. 

-Angažovanjem doktorice Gordane Bukare više neće biti potrebe da se naši najmlađi pacijenti upućuju u velike zdravstvene centre u Banjaluku ili Beograd. Gordana Bukara je vanredni profesor na Medicinskom fakultetu u Banjaluci na katedri Pedijatrija, a radi na Klinici za dječije bolesti Kliničkog centra Republike Srpske i regionalni je koordinator za dijabetes - navodi se u saopštenju.

Komentari 0
Povezane vijesti
U Bolnici „Srbija“ od septembra redovne posjete duhovnika U Bolnici „Srbija“ od septembra redovne posjete duhovnika
Dr Vladimir Radović novi specijalista ginekologije i akušerstva u Bolnici „Srbija“ Dr Vladimir Radović novi specijalista ginekologije i akušerstva u Bolnici „Srbija“
Vrućine utiču na zdravlje - predostrožnost za djecu i stare Vrućine utiču na zdravlje - predostrožnost za djecu i stare
Najčitanije
  • Ratna staza Zekovića s Romanije
    11h 28m
    1
  • Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara
    10h 10m
    0
  • Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
    8h 38m
    0
  • Kulina: Sve više djece ima govorno-jezičke smetnje
    7h 8m
    0
  • Lice iz Pala uhapšeno zbog sumnje da je počinilo prevare i utaju
    9h 59m
    1