Дом здравља Добој признао да су грађанима дали вакцине против грипа, умјесто против короне

04.08.2021. 11:50
0
ИЗВОР: Srpska.info

Умјесто вакцине против ковида 19 произвођача Синофарм, у Дому здравља Добој осам особа је примило вакцину Ваксигрип, која се даје против грипа, потврђено је из ове здравствене установе, након што је Српскаинфо објавила детаље овог случаја.

 У добојском Дому здравља наглашавају да се то десило 31. јула, у прошлу суботу, те да је а је по сазнању процес вакцинације одмах заустављен, а радница чији су иницијали М. П. удаљена са радног мјеста и процеса рада.

– Вакцинацију су наставили други радници наше установе. У понедјељак, 2. августа, у седам часова ујутро ургентним дописом је о нежељеном догађају обавијештен Институт за јавно здравство РС, Полицијска управа Добој и Републичка управа за инспекцијске послове РС, са захтјевом за хитно предузимање мјера за рјешавање овог случаја – наводи се у саопштењу.

Из Дома здравља Добој наглашавају да су доктори медицине запослени у Служби породичне медицине такође одмах обавијестили особе које су примиле вакцину против сезонског грипа.

– Они су, приликом тога, упознати са дејством вакцине против сезонског грипа, те да не постоји опасност по њихове животе и здравље нити неке евентуалне посљедице – истичу у овој здравственој установи и додају да ће се о одговорности раднице у процесу вакцинацје, по окончању истражних радњи, изјаснити надлежне институције.

– До окончања овог поступка, неће бити додатних саопштења за јавност, с циљем омогућавања несметаног спровођења истражних радњи – поручили су из добојског Дома здравља.

Коментари 0
Повезане вијести
Жена погинула у директном судару код Добоја Жена погинула у директном судару код Добоја
Возачу четири и по године робије јер је усмртио пјешака Возачу четири и по године робије јер је усмртио пјешака
Нијемац примио 217 вакцина против ковида 19 Нијемац примио 217 вакцина против ковида 19
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    14h 50m
    5
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    23h 42m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    17h 33m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    12h 25m
    4
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    21h 18m
    0