Dom zdravlja Doboj priznao da su građanima dali vakcine protiv gripa, umjesto protiv korone

04.08.2021. 11:50
0
IZVOR: Srpska.info

Umjesto vakcine protiv kovida 19 proizvođača Sinofarm, u Domu zdravlja Doboj osam osoba je primilo vakcinu Vaksigrip, koja se daje protiv gripa, potvrđeno je iz ove zdravstvene ustanove, nakon što je Srpskainfo objavila detalje ovog slučaja.

 U dobojskom Domu zdravlja naglašavaju da se to desilo 31. jula, u prošlu subotu, te da je a je po saznanju proces vakcinacije odmah zaustavljen, a radnica čiji su inicijali M. P. udaljena sa radnog mjesta i procesa rada.

– Vakcinaciju su nastavili drugi radnici naše ustanove. U ponedjeljak, 2. avgusta, u sedam časova ujutro urgentnim dopisom je o neželjenom događaju obaviješten Institut za javno zdravstvo RS, Policijska uprava Doboj i Republička uprava za inspekcijske poslove RS, sa zahtjevom za hitno preduzimanje mjera za rješavanje ovog slučaja – navodi se u saopštenju.

Iz Doma zdravlja Doboj naglašavaju da su doktori medicine zaposleni u Službi porodične medicine takođe odmah obavijestili osobe koje su primile vakcinu protiv sezonskog gripa.

– Oni su, prilikom toga, upoznati sa dejstvom vakcine protiv sezonskog gripa, te da ne postoji opasnost po njihove živote i zdravlje niti neke eventualne posljedice – ističu u ovoj zdravstvenoj ustanovi i dodaju da će se o odgovornosti radnice u procesu vakcinacje, po okončanju istražnih radnji, izjasniti nadležne institucije.

– Do okončanja ovog postupka, neće biti dodatnih saopštenja za javnost, s ciljem omogućavanja nesmetanog sprovođenja istražnih radnji – poručili su iz dobojskog Doma zdravlja.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sjećanje na Branislava Garića trajaće vječno Sjećanje na Branislava Garića trajaće vječno
Žena poginula u direktnom sudaru kod Doboja Žena poginula u direktnom sudaru kod Doboja
Vozaču četiri i po godine robije jer je usmrtio pješaka Vozaču četiri i po godine robije jer je usmrtio pješaka
Najčitanije
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    20h 24m
    0
  • "Đurđevdan" prvi put zapjevan u vozu smrti
    9h 37m
    0
  • U utorak ispraćaj prote Voja Čarkića
    9h 8m
    1
  • Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
    9h 31m
    0
  • Obilježena krsna slava i Dan opštine Istočna Ilidža (FOTO)
    5h 24m
    0