Дом здравља Пале добио заштитну опрему вриједну 37.000 америчких долара

10.12.2020. 13:15
0
ИЗВОР: Катера

Представници Амбасаде Сједињених Америчких Држава (САД) у БиХ данас су Дому здравља Пале уручили заштитну медицинску опрему укупне вриједности од 37.000 америчких долара.

Начелник општине Пале Бошко Југовић захвалио је Амбасади САД у БиХ на вриједној донацији и помоћи паљанском Дому здравља, коју ће, према његовим ријечима, искористити на најбољи могући начин.

- Користим прилику да им се захвалим у име свих грађана Пала, а захваљујемо се и НАТО снагама као испоручиоцу ове опреме, који су посредовали у овој причи и који данас присуствују уручењу донације - каже Југовић.

Југовић је додао да вриједност опреме нема само финансијску, него и моралну подршку, јер се, како он каже, против пандемије бори цијели свијет, а не само општина Пале.

Он је додао да се у пакетима помоћи налази заштитна опрема коју медицински радници користе свакодневно током пандемије вируса корона, а то су маске, наочаре, бесконтактни топломјери и друго.

Представник Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске доктор Милан Латиновић захвалио се Амбасади САД у БиХ и НАТО савезу на хуманитарној подршци Дому здравља Пале.

Слика

Донирана медицинска опрема /фото: Катера

Латиновић је истакао да је ово једна од активности које су одржане у току пандемије вируса корона, те додао да су Амбасада БиХ и НАТО снаге у БиХ већ раније донирале одређена средства Болници "Србија", коју су тада расподијелили другим здравственим установама у окружењу.

- Надам се да ће се оваква сарадња наставити и у наредном периоду, а ми смо већ разговарали са Амбасадом САД у БиХ да, уколико буду у могућности, донирају и одређене лабораторијске апарате, који ће послужити за дијагностику вируса ковид-19 у Српској - рекао је Латиновић.

Бригадни генерал и командант НАТО снага у БиХ Ерик Фолкстад изразио је саосјећање са свим грађанима Пала и њиховим породицама, који су драстично погођени посљедицама вируса корона.

Фолкстад је у име НАТО савеза и Сједињених Држава истакао да је поносан што има прилику данас да у Палама уручи заштитну медицинску опрему Дому здравља, која ће помоћи медицинским радницима и пацијентима у борби против вируса корона.

Уручењу донације присуствовали су и замјеник Шефа мисије Амбасаде у БиХ Елен Џермејн, као и руководство Дома здравља Пале на челу са директором Иваном Шарцом.

Коментари 0
Повезане вијести
Ученици Средњошколског центра ,,Пале" у оквиру манифестације Дани књиге посјетили другаре у Удружењу „Сунце“ Ученици Средњошколског центра ,,Пале" у оквиру манифестације Дани књиге посјетили другаре ...
Уручена признања, златни и сребрни знак истакнутим појединцима Уручена признања, златни и сребрни знак истакнутим појединцима
Изложбом икона почеле "Мајске духовне свечаности" у Палама Изложбом икона почеле "Мајске духовне свечаности" у Палама
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    23h 5m
    1
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    21h 4m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    23h 17m
    0
  • Партизан мијења име!
    13h 46m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    18h 19m
    0