Dom zdravlja Pale dobio zaštitnu opremu vrijednu 37.000 američkih dolara

10.12.2020. 13:15
0
IZVOR: Katera

Predstavnici Ambasade Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u BiH danas su Domu zdravlja Pale uručili zaštitnu medicinsku opremu ukupne vrijednosti od 37.000 američkih dolara.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović zahvalio je Ambasadi SAD u BiH na vrijednoj donaciji i pomoći paljanskom Domu zdravlja, koju će, prema njegovim riječima, iskoristiti na najbolji mogući način.

- Koristim priliku da im se zahvalim u ime svih građana Pala, a zahvaljujemo se i NATO snagama kao isporučiocu ove opreme, koji su posredovali u ovoj priči i koji danas prisustvuju uručenju donacije - kaže Jugović.

Jugović je dodao da vrijednost opreme nema samo finansijsku, nego i moralnu podršku, jer se, kako on kaže, protiv pandemije bori cijeli svijet, a ne samo opština Pale.

On je dodao da se u paketima pomoći nalazi zaštitna oprema koju medicinski radnici koriste svakodnevno tokom pandemije virusa korona, a to su maske, naočare, beskontaktni toplomjeri i drugo.

Predstavnik Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske doktor Milan Latinović zahvalio se Ambasadi SAD u BiH i NATO savezu na humanitarnoj podršci Domu zdravlja Pale.

Slika

Donirana medicinska oprema /foto: Katera

Latinović je istakao da je ovo jedna od aktivnosti koje su održane u toku pandemije virusa korona, te dodao da su Ambasada BiH i NATO snage u BiH već ranije donirale određena sredstva Bolnici "Srbija", koju su tada raspodijelili drugim zdravstvenim ustanovama u okruženju.

- Nadam se da će se ovakva saradnja nastaviti i u narednom periodu, a mi smo već razgovarali sa Ambasadom SAD u BiH da, ukoliko budu u mogućnosti, doniraju i određene laboratorijske aparate, koji će poslužiti za dijagnostiku virusa kovid-19 u Srpskoj - rekao je Latinović.

Brigadni general i komandant NATO snaga u BiH Erik Folkstad izrazio je saosjećanje sa svim građanima Pala i njihovim porodicama, koji su drastično pogođeni posljedicama virusa korona.

Folkstad je u ime NATO saveza i Sjedinjenih Država istakao da je ponosan što ima priliku danas da u Palama uruči zaštitnu medicinsku opremu Domu zdravlja, koja će pomoći medicinskim radnicima i pacijentima u borbi protiv virusa korona.

Uručenju donacije prisustvovali su i zamjenik Šefa misije Ambasade u BiH Elen Džermejn, kao i rukovodstvo Doma zdravlja Pale na čelu sa direktorom Ivanom Šarcom.

Komentari 0
Povezane vijesti
Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare u Udruženju „Sunce“ Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare ...
Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima
Izložbom ikona počele "Majske duhovne svečanosti" u Palama Izložbom ikona počele "Majske duhovne svečanosti" u Palama
Najčitanije
  • Partizan mijenja ime!
    18h 7m
    4
  • Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
    22h 40m
    0
  • Uhapšen Gruzijac zbog pljačke dva miliona maraka u Banjaluci
    20h 14m
    3
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    1h 12m
    0
  • Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu
    21h 20m
    0