Дому здравља у Сокоцу уручена заштитна опрема

08.04.2020. 15:32
1
ИЗВОР: opstinasokolac.net

Замјеник градоначелника Источног Сарајева Данко Вучетић уручио је Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу 500 вишекратних заштитних маски са филтерима и 15 визира, које је обезбиједила Градска управа Источног Сарајева.

Вучетић је рекао да је Градска управа заштитну опрему обезбиједила у сарадњи са Електротехничким факултетом Универзитета у Источном Сарајеву.

- Град Источно Сарајево до сада је обезбиједио 15.000 маски, 9.000 са филтерима и 6.000 маски без филтера и визире, који су намијењени првенствено здравственим радницима. Визири су иновација Електротехничког факултета у Источном Сарајеву, који су тестирани по свим стандардима - рекао је Вучетић.

Вучетић је истакао да руководство Градске управе интензивно тражи добављача који би могао да испоручи потребну количину заштитних одијела за здравствене раднике који су у директном контакту са потенцијално обољелим лицима.

Директор Дома здравља „Др Љубомир Ћеранић“ педијатар др Адријана Станар изразила је захвалност Граду Источно Сарајево због ове донације.

- Ово је вриједна донација, а добили смо је у моменту када нам је неопходна, тако да се не може мјерити њена вриједност. Захваљујем се Градској управи, јер су препознали наш проблем и тачно увидјели шта нам је најпотребније -истакла је др Станар.

Вучетић је заштитне маске уручуио и ЈЗУ Психијатријска болница Соколац и Удружењу пензионера из ове општине.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Грађанин 08.04.2020. 20:40
    Колико визира је добила болница Србија у Касиндолу? Фуј!
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    15h 21m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    12h 50m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    12h 8m
    0
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    7h 4m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    3h 16m
    0