Донирана лабораторијска опрема Средњошколском центру "Василије Острошки" на Сокоцу

27.12.2022. 14:49
2
ИЗВОР: srna.rs

Електротехнички факултет Универзитета у Источном Сарајеву донирао је лабораторијску опрему Средњошколском центру "Василије Острошки" на Сокоцу за извођење вјежби на предмету информатика.

Продекан за науку и предузетништво на Електротехничком факултету Универзитета у Источном Сарајеву Младен Бањанин рекао је данас да је, поред опреме вриједне неколико хиљада марака, донирано и десет збирки задатака, које користе студенти прве године овог факултета.

Он је појаснио да Електротехнички факултет тренутно учествује у великом броју међународних научних и стручних пројеката у оквиру којих купује вриједну лабораторијску опрему, а ту се појављују и вишкови које донирају средњим школама.

Према његовим ријечима, циљ је да се млади људи афирмишу да се баве науком, истраживањем и да се опредијеле за Електротехнички факултет гдје могу да се баве техничким наукама.

Бањанин је нагласио да се жели показати младим људима да и овдје могу да стекну знања која су на свјетском нивоу и која су примјењива.

Директор Средњошколског центра Дејан Боровчанин рекао је новинарима да је данас уручена веома вриједна донација јер из ова установе излази четврта генерација гимназијалаца рачунарско-информатичког смјера.

- Овом донацијом Електротехнички факултет је показао да је друштвено одговорна установа - истакао је Боровчанин и додао да и остали привредни субјекти треба да обрате пажњу на овај потез и помогну средњошколским центрима.

Коментари 2
 • Generic placeholder image
  Dragica 27.12.2022. 21:32
  Bravo za ove profesore sa ETF a.
 • Generic placeholder image
  Zeljko 27.12.2022. 19:50
  Bravo. Ovakve stvari treba promovisati i podrzati. Konacno jedna normalna, ohrabrujuca informacija. Ubise informacije vezane za korupciju, kriminal, kradju, nepotizam itd.
Повезане вијести
Соколачки ватрогасци у протекла два мјесеца интервенисали 41 пут Соколачки ватрогасци у протекла два мјесеца интервенисали 41 пут
Сокочанка Николина Крунић промовисала збирку пјесама "Мртва кост" Сокочанка Николина Крунић промовисала збирку пјесама "Мртва кост"
Лани било девет захтјева за усвојење дјеце у Сокоцу Лани било девет захтјева за усвојење дјеце у Сокоцу
Најчитаније
 • Дјеца брачног пара који је скочио са зграде пронађена мртва у стану
  8h 7m
  0
 • Немања Цуровић побједник Сабора гуслара "Романијо, горо од јунака"
  17h 36m
  0
 • Помозимо Игору да отпутује на операцију
  16h 0m
  0
 • Ухапшено 10 лица због трговине дрогом
  7h 48m
  0
 • Пожар у Бутмиру стављен под контролу, ватрогасци упутили апел грађанима
  6h 45m
  0