Донирана лабораторијска опрема Средњошколском центру "Василије Острошки" на Сокоцу

27.12.2022. 14:49
2
ИЗВОР: srna.rs

Електротехнички факултет Универзитета у Источном Сарајеву донирао је лабораторијску опрему Средњошколском центру "Василије Острошки" на Сокоцу за извођење вјежби на предмету информатика.

Продекан за науку и предузетништво на Електротехничком факултету Универзитета у Источном Сарајеву Младен Бањанин рекао је данас да је, поред опреме вриједне неколико хиљада марака, донирано и десет збирки задатака, које користе студенти прве године овог факултета.

Он је појаснио да Електротехнички факултет тренутно учествује у великом броју међународних научних и стручних пројеката у оквиру којих купује вриједну лабораторијску опрему, а ту се појављују и вишкови које донирају средњим школама.

Према његовим ријечима, циљ је да се млади људи афирмишу да се баве науком, истраживањем и да се опредијеле за Електротехнички факултет гдје могу да се баве техничким наукама.

Бањанин је нагласио да се жели показати младим људима да и овдје могу да стекну знања која су на свјетском нивоу и која су примјењива.

Директор Средњошколског центра Дејан Боровчанин рекао је новинарима да је данас уручена веома вриједна донација јер из ова установе излази четврта генерација гимназијалаца рачунарско-информатичког смјера.

- Овом донацијом Електротехнички факултет је показао да је друштвено одговорна установа - истакао је Боровчанин и додао да и остали привредни субјекти треба да обрате пажњу на овај потез и помогну средњошколским центрима.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Dragica 27.12.2022. 21:32
    Bravo za ove profesore sa ETF a.
  • Generic placeholder image
    Zeljko 27.12.2022. 19:50
    Bravo. Ovakve stvari treba promovisati i podrzati. Konacno jedna normalna, ohrabrujuca informacija. Ubise informacije vezane za korupciju, kriminal, kradju, nepotizam itd.
Повезане вијести
Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ
За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница
Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    8h 22m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    22h 36m
    0
  • Снијег поново забијелио БиХ
    20h 43m
    0
  • Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
    19h 31m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    2h 13m
    0