Донирана лабораторијска опрема Средњошколском центру "Василије Острошки" на Сокоцу

27.12.2022. 14:49
2
ИЗВОР: srna.rs

Електротехнички факултет Универзитета у Источном Сарајеву донирао је лабораторијску опрему Средњошколском центру "Василије Острошки" на Сокоцу за извођење вјежби на предмету информатика.

Продекан за науку и предузетништво на Електротехничком факултету Универзитета у Источном Сарајеву Младен Бањанин рекао је данас да је, поред опреме вриједне неколико хиљада марака, донирано и десет збирки задатака, које користе студенти прве године овог факултета.

Он је појаснио да Електротехнички факултет тренутно учествује у великом броју међународних научних и стручних пројеката у оквиру којих купује вриједну лабораторијску опрему, а ту се појављују и вишкови које донирају средњим школама.

Према његовим ријечима, циљ је да се млади људи афирмишу да се баве науком, истраживањем и да се опредијеле за Електротехнички факултет гдје могу да се баве техничким наукама.

Бањанин је нагласио да се жели показати младим људима да и овдје могу да стекну знања која су на свјетском нивоу и која су примјењива.

Директор Средњошколског центра Дејан Боровчанин рекао је новинарима да је данас уручена веома вриједна донација јер из ова установе излази четврта генерација гимназијалаца рачунарско-информатичког смјера.

- Овом донацијом Електротехнички факултет је показао да је друштвено одговорна установа - истакао је Боровчанин и додао да и остали привредни субјекти треба да обрате пажњу на овај потез и помогну средњошколским центрима.

Коментари 2
 • Generic placeholder image
  Dragica 27.12.2022. 21:32
  Bravo za ove profesore sa ETF a.
 • Generic placeholder image
  Zeljko 27.12.2022. 19:50
  Bravo. Ovakve stvari treba promovisati i podrzati. Konacno jedna normalna, ohrabrujuca informacija. Ubise informacije vezane za korupciju, kriminal, kradju, nepotizam itd.
Повезане вијести
Куп БиХ за цицибане окупио 270 учесника Куп БиХ за цицибане окупио 270 учесника
Младе атлетичарке "Гласинца" наступиће на митингу у Москви Младе атлетичарке "Гласинца" наступиће на митингу у Москви
Четири такмичара Карате клуба „Гласинац“ изборила мјесто у репрезентацији БиХ Четири такмичара Карате клуба „Гласинац“ изборила мјесто у репрезентацији БиХ
Најчитаније
 • Од данас забрана пушења у јавним просторима у ФБиХ
  9h 56m
  0
 • Четврти батаљон Војне полиције ВРС – голобради младићи на бранику отаџбине (ФОТО)
  7h 35m
  0
 • Носовић: Образовање и лијепо васпитање су светиња
  6h 42m
  0
 • ММФ тражи чак и снижење плата
  2h 21m
  1
 • Хиљаде људи на протесту у Сарајеву поводом погибије младе докторице
  1h 42m
  0