Допринос медицинских сестара и техничара непроцјењив

12.05.2023. 10:21
0
ИЗВОР: katera.news

У ЈЗУ Болници „Србија“ Источно Сарајево запослено је 235 медицинских сестара и техничара за које са поносом можемо рећи да су стуб наше здравствене установе и чији је допринос систему здравствене заштите непроцјењив, саопштено је из ове болнице поводом 12. маја - Међународног дана медицинских сестара и техничара.

Медицинска сестра или техничар значи радити на унапређењу здравља, спречавања болести, лијечења и рехабилитације пацијената.

- Захваљујемо им се за сав рад, посвећеност, стручност, знање, несебичну бригу и пажњу коју сваки дан посвећују нашим пацијентима. Медицинске сестре и техничари морају бити хумана и емпатична бића, јер они су ти које су највише у додиру са пацијентима и труде се да им боравак у болници буде љепши и лакши - наводи се у саопштењу.

Многи болесници који бораве у болници са различитим дијагнозама и у различитим стањима, а нарочито хронични болесници захтјевају промјену начина живота након изласка из болнице.

- Медицинске сестре и техничари су ту да објасне пацијентима како треба да се хране, како и када да узимају терапију, и дају друге савјете у зависности од болести – додали су.

Међународни дан медицинских сестара и техничара обиљежава се сваке године 12. маја, јер је тада рођена Флоренце Нигхтингале, медицинска сестра која је позната по оснивању модерног сестринства.

Коментари 0
Повезане вијести
У априлу рођене 32 бебе У априлу рођене 32 бебе
Наш град у марту постао богатији за 33 бебе Наш град у марту постао богатији за 33 бебе
Болницу "Србија" у 10 дана напустила два доктора и шест медицинских сестара и техничара Болницу "Србија" у 10 дана напустила два доктора и шест медицинских сестара и техничара
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    6h 49m
    10
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    5h 33m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    21h 46m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    18h 0m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    22h 52m
    0