Doprinos medicinskih sestara i tehničara neprocjenjiv

12.05.2023. 10:21
0
IZVOR: katera.news

U JZU Bolnici „Srbija“ Istočno Sarajevo zaposleno je 235 medicinskih sestara i tehničara za koje sa ponosom možemo reći da su stub naše zdravstvene ustanove i čiji je doprinos sistemu zdravstvene zaštite neprocjenjiv, saopšteno je iz ove bolnice povodom 12. maja - Međunarodnog dana medicinskih sestara i tehničara.

Medicinska sestra ili tehničar znači raditi na unapređenju zdravlja, sprečavanja bolesti, liječenja i rehabilitacije pacijenata.

- Zahvaljujemo im se za sav rad, posvećenost, stručnost, znanje, nesebičnu brigu i pažnju koju svaki dan posvećuju našim pacijentima. Medicinske sestre i tehničari moraju biti humana i empatična bića, jer oni su ti koje su najviše u dodiru sa pacijentima i trude se da im boravak u bolnici bude ljepši i lakši - navodi se u saopštenju.

Mnogi bolesnici koji borave u bolnici sa različitim dijagnozama i u različitim stanjima, a naročito hronični bolesnici zahtjevaju promjenu načina života nakon izlaska iz bolnice.

- Medicinske sestre i tehničari su tu da objasne pacijentima kako treba da se hrane, kako i kada da uzimaju terapiju, i daju druge savjete u zavisnosti od bolesti – dodali su.

Međunarodni dan medicinskih sestara i tehničara obilježava se svake godine 12. maja, jer je tada rođena Florence Nightingale, medicinska sestra koja je poznata po osnivanju modernog sestrinstva.

Komentari 0
Povezane vijesti
Poziv babice jedan od najljepših, najhumanijih i najodgovornijih poziva Poziv babice jedan od najljepših, najhumanijih i najodgovornijih poziva
U aprilu rođene 32 bebe U aprilu rođene 32 bebe
Naš grad u martu postao bogatiji za 33 bebe Naš grad u martu postao bogatiji za 33 bebe
Najčitanije
  • Sjećanje na Ognjena Kuljanina
    19h 11m
    0
  • Desanka Maksimović: Književna vila pjesnikinja duše
    20h 44m
    0
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    17h 10m
    1
  • Na "Viberu" aktuelna zloupotreba broja telefona
    19h 23m
    0
  • Partizan mijenja ime!
    9h 52m
    3