Др Андреа Сладоје нови специјалиста неурологије у Болници „Србија“

11.05.2023. 11:54
0
ИЗВОР: katera.news

Одјељење неурологије Болнице „Србија“ богатије је за још једног специјалисту, др Андреу Сладоје, навели су из ове Болнице.

Др Сладоје истиче да је неурологију завољела још као студент, јер за њу, како каже, представља једну врсту математике у медицини са много могућих решења.

- Неурологију сам видјела као неку врсту изазова, а када се створила прилика конкурисала сам и добила специјализацију - истакла је др Сладоје.

Како наводе из Болнице „Србија“, Андреа Сладоје рођена је 12. 10. 1990. године у Мостару. Основну и средњу школу завршила је у Невесињу, а након тога школовање је наставила на Медицинском факултету у Фочи.

Звање доктора медицине стекла је 2016. године и дипломирала је са просјечном оцјеном 9,5.

- Током студирања била је стипендиста фондације др Милан Јелић, а касније и добитник повеље од стране доктора медицине за најбоље постигнуте резултате у генерацији. Специјализацију из неурологије добила је 2017. године, а завршила је 2023. године на Медицинском факултету у Бања Луци – додали су из ове установе.

Дио специјалистичког стажа обавила је у Клиничком центру у Сарајеву, а највећи дио у Универзитетском клиничком центру Републике Српске на Клиници за неурологију.

Такође, одслушала је наставу и одрадила дио стажа у Клиничком центру Србије на Клиници за неурологију. Члан је Удружења неуролога Републике Српске.

Др Сладоје се радује будућем раду у Болници „Србија“, а амбулантне прегледе ће обављати сваког петка. За преглед код неуролога потребна је упутница породичног љекара, а заказивање термина може се обавити сваки радни дан од 9.30 до 13.00 часова на број телефона 057/325-300, локал 365.

Коментари 0
Повезане вијести
У априлу рођене 32 бебе У априлу рођене 32 бебе
Наш град у марту постао богатији за 33 бебе Наш град у марту постао богатији за 33 бебе
Болницу "Србија" у 10 дана напустила два доктора и шест медицинских сестара и техничара Болницу "Србија" у 10 дана напустила два доктора и шест медицинских сестара и техничара
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    14h 47m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    13h 42m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    8h 30m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    9h 36m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    18h 4m
    0