Dr Andrea Sladoje novi specijalista neurologije u Bolnici „Srbija“

11.05.2023. 11:54
0
IZVOR: katera.news

Odjeljenje neurologije Bolnice „Srbija“ bogatije je za još jednog specijalistu, dr Andreu Sladoje, naveli su iz ove Bolnice.

Dr Sladoje ističe da je neurologiju zavoljela još kao student, jer za nju, kako kaže, predstavlja jednu vrstu matematike u medicini sa mnogo mogućih rešenja.

- Neurologiju sam vidjela kao neku vrstu izazova, a kada se stvorila prilika konkurisala sam i dobila specijalizaciju - istakla je dr Sladoje.

Kako navode iz Bolnice „Srbija“, Andrea Sladoje rođena je 12. 10. 1990. godine u Mostaru. Osnovnu i srednju školu završila je u Nevesinju, a nakon toga školovanje je nastavila na Medicinskom fakultetu u Foči.

Zvanje doktora medicine stekla je 2016. godine i diplomirala je sa prosječnom ocjenom 9,5.

- Tokom studiranja bila je stipendista fondacije dr Milan Jelić, a kasnije i dobitnik povelje od strane doktora medicine za najbolje postignute rezultate u generaciji. Specijalizaciju iz neurologije dobila je 2017. godine, a završila je 2023. godine na Medicinskom fakultetu u Banja Luci – dodali su iz ove ustanove.

Dio specijalističkog staža obavila je u Kliničkom centru u Sarajevu, a najveći dio u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske na Klinici za neurologiju.

Takođe, odslušala je nastavu i odradila dio staža u Kliničkom centru Srbije na Klinici za neurologiju. Član je Udruženja neurologa Republike Srpske.

Dr Sladoje se raduje budućem radu u Bolnici „Srbija“, a ambulantne preglede će obavljati svakog petka. Za pregled kod neurologa potrebna je uputnica porodičnog ljekara, a zakazivanje termina može se obaviti svaki radni dan od 9.30 do 13.00 časova na broj telefona 057/325-300, lokal 365.

Komentari 0
Povezane vijesti
Preminuo primarijus doktor Momir Janković Preminuo primarijus doktor Momir Janković
U Bolnici „Srbija“ od septembra redovne posjete duhovnika U Bolnici „Srbija“ od septembra redovne posjete duhovnika
Dr Vladimir Radović novi specijalista ginekologije i akušerstva u Bolnici „Srbija“ Dr Vladimir Radović novi specijalista ginekologije i akušerstva u Bolnici „Srbija“
Najčitanije
  • Manja zapošljava: Oglas za posao u Istočnom Sarajevu
    12h 51m
    0
  • Željko Pržulj - "Sami na svijetu" (odlomak)
    10h 59m
    0
  • Milan Rakić, pjesnik, diplomata i tajni agent: Volio je dvije žene i oslobodio Kosovo
    11h 13m
    0
  • Preminuo primarijus doktor Momir Janković
    8h 35m
    1
  • Duška Aleksić: "Polomljen mi je nos, suprug ima teške povrede glave i stomaka"
    10h 2m
    0