Драган Работа остао без медаље на Свјетском првенству у кик боксу

28.10.2019. 21:40
0
ИЗВОР: Катера

На протеклом Свјетском првенству у кик боксу, одржаном у Сарајеву од 19. до 27. октобра, у конкуренцији ветерана наступио је наш суграђанин Драган Работа из Пала, у дисциплини "лајт контакт".

Работа је на поменутом првенству, које је окупило преко 700 такмичара из 58 земаља свијета, наступио под окриљем репрезентације БиХ са још 22 бх. такмичара из сенирског тима, који су се борили у дисциплинама "лоу кик", "к-1" и "лајт контакт".

Он је такмичење завршио у неочекиваној четвртини финала, гдје је побједу однио Румун Маријус Цоцеан.

- Меч сам изгубио судијском одлуком 2:1 на поене. Сама борба је била тешка и неизвјесна до самог краја, а вођство се смјењивало на обје стране током меча. Пред сами крај меча, при мом вођству, направио сам грешку која ме је коштала медаље - каже Работа за Катеру.

Работа додаје да је у том дуелу направио прекршај тако што је противника ухватио руком око врата, што није дозвољено, те је тиме добио други минус поен и Румун је повео.

- Покушао сам да стигнем резултат до краја меч, али у тој размјени удараца судија је означио крај борбе и изгубио сам са 2:1. Криво ми је што се све овако издешавало, али спорт је такав - истиче Работа.

Он додаје да је припремама за Свјетско првенство у кик боксу посветио много пажње, напорно је радио и тренирао у свим могућим условима, како би постигао савршену форму.

- Имали смо и заједничке припреме репрезентације БиХ у Сарајеву, које су трајале десет дана, као и једне викенд припреме у Усори. Припреме је водио Салко Зилџић, селектор репрезентације БиХ, заједно са тренерима исте репрезентације - каже Работа.

Работа додаје да је дио припрема одрадио и са такмичарима у КБК "Кобра" Источно Сарајево.

Њега до краја текуће године очекује још једно такмичење у конкуренцији ветерана, а с обзиром да је за ветеране помјерена старосна граница до 55 година, Работа поручује да ће га љубитељи овог спорта још гледати на кик бокс сцени.

 Аутор: Миљан Рашевић

 

Коментари 0
Повезане вијести
Лана Пудар трећа на свијету Лана Пудар трећа на свијету
Лана Пудар у полуфиналу Свјетског првенства Лана Пудар у полуфиналу Свјетског првенства
Србија остала без борбе за медаљу Србија остала без борбе за медаљу
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    1h 43m
    9
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    21h 52m
    3
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    22h 57m
    4
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    27m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    16h 40m
    0