Dragan Rabota ostao bez medalje na Svjetskom prvenstvu u kik boksu

28.10.2019. 21:40
0
IZVOR: Katera

Na proteklom Svjetskom prvenstvu u kik boksu, održanom u Sarajevu od 19. do 27. oktobra, u konkurenciji veterana nastupio je naš sugrađanin Dragan Rabota iz Pala, u disciplini "lajt kontakt".

Rabota je na pomenutom prvenstvu, koje je okupilo preko 700 takmičara iz 58 zemalja svijeta, nastupio pod okriljem reprezentacije BiH sa još 22 bh. takmičara iz senirskog tima, koji su se borili u disciplinama "lou kik", "k-1" i "lajt kontakt".

On je takmičenje završio u neočekivanoj četvrtini finala, gdje je pobjedu odnio Rumun Marijus Cocean.

- Meč sam izgubio sudijskom odlukom 2:1 na poene. Sama borba je bila teška i neizvjesna do samog kraja, a vođstvo se smjenjivalo na obje strane tokom meča. Pred sami kraj meča, pri mom vođstvu, napravio sam grešku koja me je koštala medalje - kaže Rabota za Kateru.

Rabota dodaje da je u tom duelu napravio prekršaj tako što je protivnika uhvatio rukom oko vrata, što nije dozvoljeno, te je time dobio drugi minus poen i Rumun je poveo.

- Pokušao sam da stignem rezultat do kraja meč, ali u toj razmjeni udaraca sudija je označio kraj borbe i izgubio sam sa 2:1. Krivo mi je što se sve ovako izdešavalo, ali sport je takav - ističe Rabota.

On dodaje da je pripremama za Svjetsko prvenstvo u kik boksu posvetio mnogo pažnje, naporno je radio i trenirao u svim mogućim uslovima, kako bi postigao savršenu formu.

- Imali smo i zajedničke pripreme reprezentacije BiH u Sarajevu, koje su trajale deset dana, kao i jedne vikend pripreme u Usori. Pripreme je vodio Salko Zildžić, selektor reprezentacije BiH, zajedno sa trenerima iste reprezentacije - kaže Rabota.

Rabota dodaje da je dio priprema odradio i sa takmičarima u KBK "Kobra" Istočno Sarajevo.

Njega do kraja tekuće godine očekuje još jedno takmičenje u konkurenciji veterana, a s obzirom da je za veterane pomjerena starosna granica do 55 godina, Rabota poručuje da će ga ljubitelji ovog sporta još gledati na kik boks sceni.

 Autor: Miljan Rašević

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Paljanski biatlonci nastupili na Svjetskom prvenstvu u ljetnom biatlonu Paljanski biatlonci nastupili na Svjetskom prvenstvu u ljetnom biatlonu
Lana Pudar treća na svijetu Lana Pudar treća na svijetu
Lana Pudar u polufinalu Svjetskog prvenstva Lana Pudar u polufinalu Svjetskog prvenstva
Najčitanije
  • Slani mafini
    7h 57m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    9h 52m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    23h 57m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    7h 46m
    0
  • Oštar odgovor Majdova nadležnima nakon suspenzije: Citirao Đokovića, pomenuo dvojicu sudija
    20h 55m
    3