Драган Руђо Работа завршава ветеранску каријеру у кик боксу

27.07.2021. 17:05
0
ИЗВОР: Катера

Ветерански такмичар у кик-боксу Драган Руђо Работа (53) из Пала одлучио је дефинитивно да заврши ветеранску каријеру у овом спорту, иако је би по правилима могао да се у овој категорији кик боксом бави још двије године.

Работа је у изјави за портал Катера рекао да је одлучио да до краја текуће године "окачи рукавице о клин", те да овом спорту остане посвећен искључиво као тренер и судија на такмичењима.

- Иако се могу такмичити до 55. године живота, у конкуренцији ветерана, ипак сам одлучио да ове године ставим тачку на ветеранску каријеру. Сада сам у годинама када се лако могу повриједити, а опоравак је све тежи и спорији - истиче Работа.

Он каже да је током ветеранске каријере у кик боксу освојио много медаља и награда, те да је сада право вријеме у заслужени одлазак у пензију.

Работа је у овој години освојио три прва мјеста, и то на Првенству БиХ на Палама у дисциплини "кик лајт", на WAKO Grand Prix БиХ на Илиџи и на Првенству БиХ у Живиницама, а до краја година очекују га још два такмичењима којима ће завршити такмичарску каријеру.

- Наступићу на Отвореном купу Балкана у Тешњу, за све узрасте у свим дисциплинама кик бокса, те на Свјетском првенству у Лидо ди Језоло у Италији, односно првенству за сениоре и ветеране - истиче Работа.

Он додаје да ће на поменутом Свјетском првенству наступити као репрезентативац БиХ у дисциплинама "кик лајт" и "лајт контакт".

- Тим такмичењем намјеравам да завршим такмичарску каријеру у категорији ветерана и "окачим рукавице о клин" - поручује Работа.

Поред кик бокса, Руђо је велики љубитељ адреналина, планинарења, а окушао је срећу и у падобранству и другим адреналинским спортовима. Трчао је и на неколико маратона и полумаратона.

Драган Работа је рођен 13. децембра 1968. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршио је на Палама, гдје је и дипломирао и магистрирао на Факултету физичког васпитања и спорта.

Кик боксом се почео бавити прије више од 30 година, а посљедњих десетак година своје професионалне каријере је тренирао сам, тако да је највеће успјехе постигао од личних финансијских средстава, својим радом, залагањем и трудом.

 

По завршетку професионалне каријере, Работа је кренуо тренерским водама, гдје је остварио значајне резултате. Добре партије су услиједиле и у ветеранским такмичењима, гдје је до данас активан.
Коментари 0
Најчитаније
  • ПУ Источно Сарајево: Ухапшен мушкарац због основа сумње да је мучио и убио пса
    5h 4m
    3
  • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
    6h 53m
    0
  • Погледајте како данас изгледа Црква Христа Спаситеља у Истанбулу која је претворена у џамију (ФОТО/ВИДЕО)
    1h 22m
    12
  • Како је некад изгледао час физичког (ФОТО)
    5h 57m
    0
  • Паљани прваци Балкана у џију-џицуу
    17h 56m
    0