Dragan Ruđo Rabota završava veteransku karijeru u kik boksu

27.07.2021. 17:05
0
IZVOR: Katera

Veteranski takmičar u kik-boksu Dragan Ruđo Rabota (53) iz Pala odlučio je definitivno da završi veteransku karijeru u ovom sportu, iako je bi po pravilima mogao da se u ovoj kategoriji kik boksom bavi još dvije godine.

Rabota je u izjavi za portal Katera rekao da je odlučio da do kraja tekuće godine "okači rukavice o klin", te da ovom sportu ostane posvećen isključivo kao trener i sudija na takmičenjima.

- Iako se mogu takmičiti do 55. godine života, u konkurenciji veterana, ipak sam odlučio da ove godine stavim tačku na veteransku karijeru. Sada sam u godinama kada se lako mogu povrijediti, a oporavak je sve teži i sporiji - ističe Rabota.

On kaže da je tokom veteranske karijere u kik boksu osvojio mnogo medalja i nagrada, te da je sada pravo vrijeme u zasluženi odlazak u penziju.

Rabota je u ovoj godini osvojio tri prva mjesta, i to na Prvenstvu BiH na Palama u disciplini "kik lajt", na WAKO Grand Prix BiH na Ilidži i na Prvenstvu BiH u Živinicama, a do kraja godina očekuju ga još dva takmičenjima kojima će završiti takmičarsku karijeru.

- Nastupiću na Otvorenom kupu Balkana u Tešnju, za sve uzraste u svim disciplinama kik boksa, te na Svjetskom prvenstvu u Lido di Jezolo u Italiji, odnosno prvenstvu za seniore i veterane - ističe Rabota.

On dodaje da će na pomenutom Svjetskom prvenstvu nastupiti kao reprezentativac BiH u disciplinama "kik lajt" i "lajt kontakt".

- Tim takmičenjem namjeravam da završim takmičarsku karijeru u kategoriji veterana i "okačim rukavice o klin" - poručuje Rabota.

Pored kik boksa, Ruđo je veliki ljubitelj adrenalina, planinarenja, a okušao je sreću i u padobranstvu i drugim adrenalinskim sportovima. Trčao je i na nekoliko maratona i polumaratona.

Dragan Rabota je rođen 13. decembra 1968. godine u Sarajevu. Osnovnu i srednju školu završio je na Palama, gdje je i diplomirao i magistrirao na Fakultetu fizičkog vaspitanja i sporta.

Kik boksom se počeo baviti prije više od 30 godina, a posljednjih desetak godina svoje profesionalne karijere je trenirao sam, tako da je najveće uspjehe postigao od ličnih finansijskih sredstava, svojim radom, zalaganjem i trudom.

 

Po završetku profesionalne karijere, Rabota je krenuo trenerskim vodama, gdje je ostvario značajne rezultate. Dobre partije su uslijedile i u veteranskim takmičenjima, gdje je do danas aktivan.
Komentari 0
Najčitanije
  • Vlado Šipčić – posljednji četnik koji je oružanu borbu sa komunistima vodio do 1957. godine
    4h 55m
    19
  • INTERVJU: Vojislav Vojo Čarkić – Legendarni prota Vojo
    4h 35m
    0
  • Privremena obustava saobraćaja u Istočnom Sarajevu
    7h 58m
    0
  • Na današnji dan formirana Vojska Republike Srpske
    8h 55m
    2
  • Policajac uboden nožem!
    22h 20m
    0