Драшко Куљанин и Дејан Бјелош за побједу против Челика

02.08.2023. 20:00
0
ИЗВОР: sportdc.net

Фудбалери Фамоса су у шестој припремној утакмици овога љета савладали Челика из Зенице 2:0 у једној прилично ружној пријатељској утакмици за посматрање.

Била је ово утакмица која је послужила као апсолутна симулација првенствене утакмице. Доста фаулова, грубе игре, удараца без лопте. Све је кренуло од неопрезног налета Кенана Хорића и ударца у главу ногом Огњена Стјепановића већ у четвртој минути. Остала је Стјепановићу и успомена од крампона на глави у знак сјећања на дуел са Хорићем. Наставило се са доста груибом игром, тражио је од капитена судија Слађан Дошло да смире своје саиграче, јер ипак ријеч је само о пријатељској утакмици, а када ни то није помогло посегнуо је и за картонима. Све је кулиминирало у 25. минути када Марко Марковић гази Хамзу Броњу који пада, а онда слиједе велике псовке упућене играчу Фамоса, а Кенан Хорић чак и креће да напушта утакмицу, без икакве консултације са стручним штабом Челика, а његов примјер слиједе и остали играчи. Ипак, Армин Дувњак их враћа у терен, а утакмица се наставља. Епилог свега је извођење Марка Марковића и Хамзе Броње са правом замјене, па се наставило 11 на 11.

Заиграо је за Фамос и Семир Тиро, који је буквално пред утакмицу стигао у Фамос. Тира је Војводић трениерао у Слободи и добро познаје његове квалитете, па је ова утакмица и послужила да види само колико је физички спреман у овом тренутку.

Некако су се тада играчи и посветили фудбалу, па до краја гледамо једну фер и коректну фудбалску представу.

Што се тиче саме игре, нисмо много тога видјели. У 18. минути одличан покушај Броње, али Игор Рончевић се истакао и одбранио његов покушај. Узвратио је Младен Перовић из слободног ударца са 17 минута, право у голмана Бркића. Голман Челика је нажалост у судијској надокнади првог полувремена завршио ову утакмицу и у болници. Кренуо је на једну дугу лопту, направио параду, али је у паду пао директно на раме и није могао наставити утакмицу.

На старту другог полувремена Фамос изгледа боље. Армин Дувњак је промијенио комплет поставу, док је Дарко Војводић замијенио само Тешановића и Стјепановића, а увео Вранешића и Бјелоша. Добру прилику има Павле Лазић након центаршута Младена Перовића из слободног ударца, нема промјене резултата.

Што није урадио Павле Лазић, јесте Драшко Куљанин у 60. минути. Алонзо Пирт је шутирао са шеснаест метара, Млаћо слабо реаговао и кратко одбио лопту, а на њу натрчава Драшко Куљанин и постиже нови гол на припремама.

У 80. минути Фамос дуплира предност. Опет је Алонзо Пирт иницирао акцију, убацио на другу стативу за Аднана Вранешића који шутира из прве, голман гостију поново само кратко одбија лопту, а на правом мјесту сада је Дејан Бјелош и погађа за 2:0.

Могао је Дејан Бјелош коју минуту касније и да овјери побједу другим голом. Гађао је контра угао, али и пребацио гол. Била је то уједно и посљедња прилика на утакмици, те је на крају и остало 2:0.

Посљедњу утакмицу пред почетак Прве лиге Републике Српске, Фамос ће одиграти у недјељу против друголигаша ФБиХ, Колине из Устиколине.

ФАМОС – ЧЕЛИК 2:0 (0:0)
Стадион „Бранислав Лубура“
Гледалаца: 100
Судија: Слађан Дошло (Источно Сарајево)
Стријелци: 1:0 Куљанин 60, 2:0 Бјелош 80
Жути картони: Пирт, Вранешић (Фамос) Хорић, Бајрамовић (Челик)
Црвени картони: Марко Марковић (Фамос) 25, Хамза Броња (Челик) 25

ФАМОС: Рончевић, Абрего, Марковић, Лазић, Блажић, Перовић, Тешановић, Даниловић, Пирт, Стјепановић, Куљанин  Играли су још: Тиро, Вранешић, Бјелош, Шкрба, Терзић, Дракул, Хркало, Цицовић

ЧЕЛИК: Бркић, Хорић, Међусељац, Вардо, Бајрамовић, Сивац, Каралић, М. Мехић, Жуна, Хреља, Броња Играли су још: Млаћо, Пиљуг, Смајић, Ибраковић, Бехадаревић, А. Мехић, Бегић, Табаковић, Башић, Шарић, Салкановић, Пехиљ, Дурмиш

Коментари 0
Повезане вијести
Четири гола у мрежи Србије, могло их је бити и више Четири гола у мрежи Србије, могло их је бити и више
Добар старт омладинаца Фамоса Добар старт омладинаца Фамоса
Војводић зацртао циљ: Желимо 25 бодова до краја полусезоне Војводић зацртао циљ: Желимо 25 бодова до краја полусезоне
Најчитаније
  • Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО)
    7h 47m
    1
  • Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
    10h 6m
    1
  • У саобраћајној несрећи погинуло дијете
    10h 33m
    0
  • Сахрана попа Жуће у порти Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима
    13h 13m
    1
  • Годишњица рођења Милутина Бојића, аутора "Плаве гробнице"
    5h 58m
    0