Други дан викенда хладније него претходних дана

04.01.2020. 16:18
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

У Републици Српској и Федерацији БиХ (ФБиХ) сутра се очекује претежно облачно и хладно вријеме, а падавине, којих ће бити у јутарњим часовима, престаће у току дана.

Ујутро ће преовладавати облачно вријеме са кишом у нижим предјелима, док ће у вишим предјелима падати сусњежица и снијег. Снијега накратко може бити и у низинама, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана задржаће се претежно облачно и хладније вријеме него претходних дана, а снијег ће слабити и престати да пада у вишим брдовито–планинским предјелима, гдје ће се формирати мањи сњежни покривач.

На крајњем сјеверу и сјевероистоку, као и на југу Херцеговине током дана углавном ће бити суво са сунчаним периодима. Дуваће слаб до умјерен сјеверни вјетар, на југу умјерена до јака бура, која ће на моменте бити олујне јачине.

Јутарња температура ваздуха од минус три до два, на планинама око минус шест, на југу око четири степена Целзујусова. Највиша дневна температура ваздуха од један до шест, на југу до осам, на планинамо око минус три степена Целзијусова.

Током божићних празника може се очекивати претежно облачно вријеме, са сунчаним периодима и хладно. Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас преовладава умјерено до претежно облачно вријеме.

Температура ваздуха испод нуле данас у 13 часова била је на Бјелашници гдје је измјерено минус шест степени, те на Сокоцу, у Вишеграду, Фочи и Рудом гдје су била минус два степена.

Нула степени измјерена је у Сарајеву, док је на Чемерну у исто вријеме био један степен, у Бијељини, на Хан Пијеску, у Зворнику, Сребреници, на Иван Седлу, у Бугојну и Зеници два, у Српцу три, у Шипову четири, у Добоју пет, у Приједору, Билећи, Мркоњић Граду, Новом Граду, Тузли и Грудама шест, у Мостару, Ливну, Гацку, Рибнику и Санском Мосту седам, у Бањалуци, на Мраковици, у Широком Бријегу и Бихаћу осам, у Неуму девет и у Требињу десет степени Целзијусових.

Коментари 0
Повезане вијести
За викенд промјенљиво и нестабилно вријеме За викенд промјенљиво и нестабилно вријеме
Сутра облачно са пљусковима, послије подне разведравање Сутра облачно са пљусковима, послије подне разведравање
Сутра облачно са кишом Сутра облачно са кишом
Најчитаније
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    22h 52m
    1
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    4h 20m
    6
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    17h 30m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    18h 2m
    0
  • Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама
    23h 35m
    0