Друштво психолога пружа бесплатну подршку грађанима

23.03.2021. 09:01
2
ИЗВОР: Srpska.info

За вријеме пандемије изазване вирусом корома активна је линија за стручну психолошку подршку и помоћ становништву 065 464 555.

Тешко подносите изолацију? Напети сте, усамљени, тужни, забринути за сопствено здравље или здравље члана породице? Изгубили сте члана породице услијед пандемије изазване корона вирусом? Пребољели сте ковид-19, али и даље осјећате напетост и страх? Ово су само нека од питања због којих можете потражити подршку психолога.

Психолошка подршка је бесплатна, а телефонска линија 065 464 555 активна сваки радни дан у периоду од 9 до 17 часова.

– Психолошка подршка је специјализована и усмјерена је на помоћ за све који имају питања и недоумице везано за своје психичко стање у вријеме пандемије. Линија је такође усмјерена на сва питања за вријеме које особе или чланови породица проведу у изолацији, за све који су пребољели ковид-19, али се и даље суочавају с посљедицама по своје здравље или здравље чланова породице – поручују из Друштва психолога РС.

Осим на број телефона, грађани се психолозима свакодневно могу обратити и на мејл: psiholoska.podrska.dprs@gmail.com.

Из Друштва психолога објавили су дијелове неких порука које су им грађани слали на мејл адресу и позвали све којима треба бесплатна подршка да им се јаве:

– „Понекад ме ухвати немир, имам подршку породице, али бих жељела да разговарам са стручним лицем.“

– „У овом тренутку, савјет би ми добро дошао!“

– „Због ковид-19 ситуације, колико год знамо сви шта и како треба, вољела бих знати да ли има нешто што ми можда до сада није било на уму, како бих посавјетовала родитеље за које заиста бринем?”

– „Био бих захвалан на неком савјету, техници и слично, захваљујући којој бих успио мање размишљати негативно, не разрађивати лоше сценарије у глави…“

Линија за помоћ активна је у оквиру програма „Психосоцијална подршка у вријеме ковид пандемије“, што је дио пројекта „Јачање интерсекторске сарадње и рефералног механизма подршке дјеци и њиховим породицама у Републици Српској“, који спроводе Министарство здравља и социјалне заштите РС и Друштво психолога РС уз подршку УНИЦЕФ у БиХ и Владе Шведске.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Pale 25.03.2021. 12:59
    Nosite se i vi i vaša psihološka pomoć,narod ludite ciframa na televiziji,pa daj pomoc. Koje ste vi kolektivne budale. Pumpajte vi jos cifre i zatvarajte narod,trebaće više grobnih mjesta,jer ljude nelijecite od drugih bolesti. Sramota,sve je korona
  • Generic placeholder image
    Www 23.03.2021. 10:47
    Svaka čast, većini nam je potrebna pomoć te vrste, podržavam i zahvaljujem
Повезане вијести
Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО) Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО)
Грађани траже помоћ због змија Грађани траже помоћ због змија
Помоћ другима животна мисија Рогатичанкe Драганe Делић Помоћ другима животна мисија Рогатичанкe Драганe Делић
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    6h 40m
    10
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    5h 24m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    21h 37m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    17h 51m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    22h 43m
    0