Дружење спортиста и основаца у Источном Сарајеву (ФОТО)

03.04.2023. 13:44
0
ИЗВОР: katera.news

Програм обиљежавања Међународног дана дјечије књиге „И шампиони читају“ почео је данас у Дјечијој библиотеци Матичне библиотеке Источно Сарајево.

У оквиру програма истакнути спортисти из овог града представили су спорт којим се баве и остварене резултате. Они су, осим тога, и читали приче дјеци, те разговарали са њима о значају  књижевности и важности стицања навике читања.

Директор Матичне библиотеке Источно Сарајево Наташа Кулашинац  истакле је да су кроз рад  Дјечије библиотеке увидјели колико је значајно да дјеца  читају од најраније доби, јер знатно поправљају рјечник, развијају машту и интересовања. 

Према њеним ријечима, данашњи гости били су ученици из основних школа „Свети Сава“ из Источног Новог Сарајева и „Петар Петровић Његош“ из Источне Илиџе, али и полазници радионице Дјечијe библиотеке.

Павле Готовац из Џију-џица клуба „Славија“ из Источног Новог Сарајева  изразио је задовољство што је дио овог као и да су дјеци прочитали причу боље им представили спорт којим се баве.

- Објаснили смо им да могу достада  путују и стичу нова познанства и граде пријатељства. Кроз наш спорт потребно је да учимо дјецу шта значи фер плеј - истакао је Готовац, који се малишанима представио са клупским колегама  Лазаром Матићем и Давором Бујаком.

Слика

Фото: katera.news

Из Џудо клуба „Рандори“ са малишанима су се дружили Стефан Мајдов, Урош Мачар и Дарко Топаловић који су им указали на важност читања, али и бављења спортом који утиче на њихов здрав развој.

Слика

Фото: katera.news

Основци Матеј Мићевић и МихајлоМарић су истакли да воле да читају књиге, те су поручили својим вршањацима да мање времена проводе за рачунарима и телефонима и да се баве неким спортом.

Читаонице се одржавају у просторијама Дјечије библиотеке у 9.00, 10.00, 11.00 и 12.00 часова.

Међу спортистима који ће се дружити и читати дјеци су шампиони  у спортовима као што су карлинг, џију џица, џудо, кик бокс, карате, ватерполо, пливање, рукомет, одбојка, фудбал, кошарка, скијање, мачевање, а ријеч је о  члановима  репрезентације Републике Српске или БиХ, а сутра ће читаонице бити организоване за предшколце вртића “Патријарх Павле“ из Источног Новог Сарајева.

Међународни дан дјечије књиге обиљежава се 2. априла како би се указало на важност књижевности за дјецу и како би дјецу подстакли на читање, а они касније ту навику и задржали.

Слика

Фото: katera.news

Коментари 0
Повезане вијести
Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
Калдесићи Онтарио замијенили Источним Сарајевом Калдесићи Онтарио замијенили Источним Сарајевом
Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО) Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО)
Најчитаније
  • Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
    10h 13m
    5
  • Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
    9h 55m
    0
  • Калдесићи Онтарио замијенили Источним Сарајевом
    10h 49m
    3
  • Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
    7h 44m
    0
  • Три жене заражене ХИВ-ом током козметичког третмана
    11h 26m
    1