Druženje sportista i osnovaca u Istočnom Sarajevu (FOTO)

03.04.2023. 13:44
0
IZVOR: katera.news

Program obilježavanja Međunarodnog dana dječije knjige „I šampioni čitaju“ počeo je danas u Dječijoj biblioteci Matične biblioteke Istočno Sarajevo.

U okviru programa istaknuti sportisti iz ovog grada predstavili su sport kojim se bave i ostvarene rezultate. Oni su, osim toga, i čitali priče djeci, te razgovarali sa njima o značaju  književnosti i važnosti sticanja navike čitanja.

Direktor Matične biblioteke Istočno Sarajevo Nataša Kulašinac  istakle je da su kroz rad  Dječije biblioteke uvidjeli koliko je značajno da djeca  čitaju od najranije dobi, jer znatno popravljaju rječnik, razvijaju maštu i interesovanja. 

Prema njenim riječima, današnji gosti bili su učenici iz osnovnih škola „Sveti Sava“ iz Istočnog Novog Sarajeva i „Petar Petrović Njegoš“ iz Istočne Ilidže, ali i polaznici radionice Dječije biblioteke.

Pavle Gotovac iz Džiju-džica kluba „Slavija“ iz Istočnog Novog Sarajeva  izrazio je zadovoljstvo što je dio ovog kao i da su djeci pročitali priču bolje im predstavili sport kojim se bave.

- Objasnili smo im da mogu dostada  putuju i stiču nova poznanstva i grade prijateljstva. Kroz naš sport potrebno je da učimo djecu šta znači fer plej - istakao je Gotovac, koji se mališanima predstavio sa klupskim kolegama  Lazarom Matićem i Davorom Bujakom.

Slika

Foto: katera.news

Iz Džudo kluba „Randori“ sa mališanima su se družili Stefan Majdov, Uroš Mačar i Darko Topalović koji su im ukazali na važnost čitanja, ali i bavljenja sportom koji utiče na njihov zdrav razvoj.

Slika

Foto: katera.news

Osnovci Matej Mićević i MihajloMarić su istakli da vole da čitaju knjige, te su poručili svojim vršanjacima da manje vremena provode za računarima i telefonima i da se bave nekim sportom.

Čitaonice se održavaju u prostorijama Dječije biblioteke u 9.00, 10.00, 11.00 i 12.00 časova.

Među sportistima koji će se družiti i čitati djeci su šampioni  u sportovima kao što su karling, džiju džica, džudo, kik boks, karate, vaterpolo, plivanje, rukomet, odbojka, fudbal, košarka, skijanje, mačevanje, a riječ je o  članovima  reprezentacije Republike Srpske ili BiH, a sutra će čitaonice biti organizovane za predškolce vrtića “Patrijarh Pavle“ iz Istočnog Novog Sarajeva.

Međunarodni dan dječije knjige obilježava se 2. aprila kako bi se ukazalo na važnost književnosti za djecu i kako bi djecu podstakli na čitanje, a oni kasnije tu naviku i zadržali.

Slika

Foto: katera.news

Komentari 0
Povezane vijesti
Nagrađeni pobjednici konkursa povodom obilježavanja Dana Prve sarajevske mehanizovane brigade Nagrađeni pobjednici konkursa povodom obilježavanja Dana Prve sarajevske mehanizovane brigade
„Tangovi“ dječaci osvojili turnir u Holandiji „Tangovi“ dječaci osvojili turnir u Holandiji
Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu
Najčitanije
  • U toku uviđaj u stanu gdje su pronađena tijela žene i dvoje djece
    13h 49m
    0
  • Maturantima po 100 KM od Opštine Istočna Ilidža (FOTO)
    18h 11m
    4
  • Nagrađeni pobjednici konkursa povodom obilježavanja Dana Prve sarajevske mehanizovane brigade
    18h 36m
    0
  • Luka Gligorić učenik generacije Srednje škole „28. juni“
    16h 26m
    1
  • Kada radnik ima pravo na skraćeno radno vrijeme?
    23h 57m
    0