Држављанин Србије присвојио новац за лијечење болесне дјевојчице

11.10.2019. 10:11
0
ИЗВОР: Srpska.info

Тужилаштво Брчко дистрикта БиХ подигло је оптужницу против држављанина Србије Ненада Н. из Лазаревца који се терети да је противправно присвојио новац прикупљен хуманитарном акцијом за лијечење малољетне особе из Брода.

Према наводима из оптужнице Ненад Н. је као предсједник удружења за помоћ дјеци и омладини с посебним потребама из Градишке, присвојио близу двије хиљаде марака, које су за обољелу Ж. Р. прикупљене путем хуманитарног телефона.

Тужилаштво Дистрикта ставило је на терет оптуженом да је у мају прошле године у Брчком, поступајући у својству предсједника удружења “Мој живот је у вашим рукама” у више наврата са банковног рачуна удружења подигао новац, којег је путем хуманитарног броја 17005 за потребе помоћи у лијечењу Ж. Р. прикупио М:Тел а.д. Бањалука.

– Иако је био обавезан предати га особи која му је поверила прикупљање хуманитарне помоћи, Ненад Н. је новац задржао за себе, чиме је противправно прибавио износ од 1.778,67 марака за који је оштетио Ж. Р.- наводи се у оптужници.

Пред Основним судом Брчко дистрикта БиХ, који је потврдио оптужницу, утврђена је основана сумња да је Ненад Н. починио проневјеру за коју је прописана казна затвора од шест мјесеци до пет година, саопшено је из Тужилаштва дистрикта.

Коментари 0
Повезане вијести
Забрињавајуће пројекције: БиХ у најгорем положају у региону Забрињавајуће пројекције: БиХ у најгорем положају у региону
Пикси потписао нови уговор, остаје селектор Србије Пикси потписао нови уговор, остаје селектор Србије
Дала име по дјевојци са чијом јетром живи: Не заборавља Софију која јој је продужила живот Дала име по дјевојци са чијом јетром живи: Не заборавља Софију која јој је продужила живот
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    18h 8m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    19h 41m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    16h 7m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    18h 20m
    0
  • Партизан мијења име!
    8h 49m
    3