Дукић продао робну кућу и за све окривио раднике „Боксита“

02.08.2021. 18:15
1
ИЗВОР: capital.ba

Компанија „Боксит“ продала је своју робну кућу у Милићима предузећу „Зворничанка“ из Зворника.

Према уговору потписаном у петак купац преузима имовину, залихе али и запослене раднике без права да их отпусти у наредних годину дана, осим у случају непоштовања радне дужности и дисциплине.

Предсједник компаније Рајко Дукић је као разлог продаје навео то што радници у њој нису трошили онолико новца колико је он планирао.

-Разлог, зашто се компанија „Боксит“ одлучила на ово, је чињеница да, поред свих мјера које сам предузимао, да се купују робе у Робној кући, од стране запослених, под повољним условима, укључујући и кредитне услове, није постигнут очекивани резултат. Присутно је и црно тржиште, мање трговачке радње, које раде, како раде, као и разни видови нелојалне конкурнеције- казао је Дукић.

Подсјећамо, Дукић је запосленима у компанији наметнуо обавезу да 30 одсто плате троше у оквиру групације. У супротном, кажњавао их је тако што им је тај износ незаконито одбијао од плате.

Након што и поред тога није могао натјерати раднике да њему остављају своју плату, одустао је.

-Због промјене имовинско-правног статуса Робне куће, укључујући јунску плату, па надаље, неће се вршити умањење запосленим, по основу обавезе, односно потреба, за куповином роба, не само у оквиру Робне куће, него уопште, у оквиру компаније и групације. Запослени, сходно својим потребама и интересу, могу да купују робе које је, до сада, продавала Робна кућа, тамо гдје им је повољније- закључио је Дукић у својој инструкцији.

Радници су слободни у избору трговине, али не и у избору осигуравајуће куће. Подсјећамо, Дукић је недавно донио нову “обавезујућу инструкцију” којом раднике присиљава да своје аутомобиле осигуравају у компанији “Дрина осигурање”.

“Боксит” је један од четири сувласника “Дрине”, због чега је Дукићу несхватљиво да неко од запослених свој новац троши у другим осигуравајућим друштвима. То за њега није морално и наноси штету друштву.

Када је ријеч о новом купцу Робне куће, у питању је предузеће које запошљава 320 радника и које је у прошлој години имало приходе од 56,8 милиона марака те 1,2 милиона марака добити.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Zamisli 02.08.2021. 19:55
    Ko o čemu, kurva o poštenju...
Повезане вијести
Лов газда са Јадрана не престаје Лов газда са Јадрана не престаје
Мањи приноси дижу цијене воћа Мањи приноси дижу цијене воћа
Српска богатија за 24 бебе Српска богатија за 24 бебе
Најчитаније
  • Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО)
    17h 1m
    1
  • Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
    19h 20m
    1
  • У саобраћајној несрећи погинуло дијете
    19h 47m
    0
  • Сахрана попа Жуће у порти Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима
    22h 27m
    1
  • Пронађено тијело мајке која се са дјецом утопила у Бојани
    15h 8m
    0