Дукић продао робну кућу и за све окривио раднике „Боксита“

02.08.2021. 18:15
1
ИЗВОР: capital.ba

Компанија „Боксит“ продала је своју робну кућу у Милићима предузећу „Зворничанка“ из Зворника.

Према уговору потписаном у петак купац преузима имовину, залихе али и запослене раднике без права да их отпусти у наредних годину дана, осим у случају непоштовања радне дужности и дисциплине.

Предсједник компаније Рајко Дукић је као разлог продаје навео то што радници у њој нису трошили онолико новца колико је он планирао.

-Разлог, зашто се компанија „Боксит“ одлучила на ово, је чињеница да, поред свих мјера које сам предузимао, да се купују робе у Робној кући, од стране запослених, под повољним условима, укључујући и кредитне услове, није постигнут очекивани резултат. Присутно је и црно тржиште, мање трговачке радње, које раде, како раде, као и разни видови нелојалне конкурнеције- казао је Дукић.

Подсјећамо, Дукић је запосленима у компанији наметнуо обавезу да 30 одсто плате троше у оквиру групације. У супротном, кажњавао их је тако што им је тај износ незаконито одбијао од плате.

Након што и поред тога није могао натјерати раднике да њему остављају своју плату, одустао је.

-Због промјене имовинско-правног статуса Робне куће, укључујући јунску плату, па надаље, неће се вршити умањење запосленим, по основу обавезе, односно потреба, за куповином роба, не само у оквиру Робне куће, него уопште, у оквиру компаније и групације. Запослени, сходно својим потребама и интересу, могу да купују робе које је, до сада, продавала Робна кућа, тамо гдје им је повољније- закључио је Дукић у својој инструкцији.

Радници су слободни у избору трговине, али не и у избору осигуравајуће куће. Подсјећамо, Дукић је недавно донио нову “обавезујућу инструкцију” којом раднике присиљава да своје аутомобиле осигуравају у компанији “Дрина осигурање”.

“Боксит” је један од четири сувласника “Дрине”, због чега је Дукићу несхватљиво да неко од запослених свој новац троши у другим осигуравајућим друштвима. То за њега није морално и наноси штету друштву.

Када је ријеч о новом купцу Робне куће, у питању је предузеће које запошљава 320 радника и које је у прошлој години имало приходе од 56,8 милиона марака те 1,2 милиона марака добити.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Zamisli 02.08.2021. 19:55
    Ko o čemu, kurva o poštenju...
Повезане вијести
Нови напредак на "Вебометриксовој" ранг-листи Нови напредак на "Вебометриксовој" ранг-листи
Наредних дана сунчано, у недјељу и понедјељак понегдје пљускови Наредних дана сунчано, у недјељу и понедјељак понегдје пљускови
Рођено 18 беба у Републици Српској Рођено 18 беба у Републици Српској
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    6h 11m
    3
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    16h 10m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    7h 46m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    15h 7m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    9h 50m
    9