Дукић продао робну кућу и за све окривио раднике „Боксита“

02.08.2021. 18:15
1
ИЗВОР: capital.ba

Компанија „Боксит“ продала је своју робну кућу у Милићима предузећу „Зворничанка“ из Зворника.

Према уговору потписаном у петак купац преузима имовину, залихе али и запослене раднике без права да их отпусти у наредних годину дана, осим у случају непоштовања радне дужности и дисциплине.

Предсједник компаније Рајко Дукић је као разлог продаје навео то што радници у њој нису трошили онолико новца колико је он планирао.

-Разлог, зашто се компанија „Боксит“ одлучила на ово, је чињеница да, поред свих мјера које сам предузимао, да се купују робе у Робној кући, од стране запослених, под повољним условима, укључујући и кредитне услове, није постигнут очекивани резултат. Присутно је и црно тржиште, мање трговачке радње, које раде, како раде, као и разни видови нелојалне конкурнеције- казао је Дукић.

Подсјећамо, Дукић је запосленима у компанији наметнуо обавезу да 30 одсто плате троше у оквиру групације. У супротном, кажњавао их је тако што им је тај износ незаконито одбијао од плате.

Након што и поред тога није могао натјерати раднике да њему остављају своју плату, одустао је.

-Због промјене имовинско-правног статуса Робне куће, укључујући јунску плату, па надаље, неће се вршити умањење запосленим, по основу обавезе, односно потреба, за куповином роба, не само у оквиру Робне куће, него уопште, у оквиру компаније и групације. Запослени, сходно својим потребама и интересу, могу да купују робе које је, до сада, продавала Робна кућа, тамо гдје им је повољније- закључио је Дукић у својој инструкцији.

Радници су слободни у избору трговине, али не и у избору осигуравајуће куће. Подсјећамо, Дукић је недавно донио нову “обавезујућу инструкцију” којом раднике присиљава да своје аутомобиле осигуравају у компанији “Дрина осигурање”.

“Боксит” је један од четири сувласника “Дрине”, због чега је Дукићу несхватљиво да неко од запослених свој новац троши у другим осигуравајућим друштвима. То за њега није морално и наноси штету друштву.

Када је ријеч о новом купцу Робне куће, у питању је предузеће које запошљава 320 радника и које је у прошлој години имало приходе од 56,8 милиона марака те 1,2 милиона марака добити.

Коментари 1
 • Generic placeholder image
  Zamisli 02.08.2021. 19:55
  Ko o čemu, kurva o poštenju...
Повезане вијести
Због вантјелесне оплодње мијењају и адресу Због вантјелесне оплодње мијењају и адресу
У Српској рођена 21 беба У Српској рођена 21 беба
Без договора о нижој цијени хљеба Без договора о нижој цијени хљеба
Најчитаније
 • Пјесма о дјевојчици Вели - цвијећем дочекала црногорску војску и због тога убијена (ФОТО)
  4h 25m
  2
 • Неустрашиви машиновођа Војин Никитовић
  13h 8m
  0
 • Катић најавио могућност оснивања Дома здравља у Источној Илиџи?
  10h 47m
  4
 • Хапшење због спида у Источној Илиџи
  11h 58m
  0
 • Полицијска акција у Сарајеву: Претреси и хапшења због дроге, пронађено оружје и муниција
  9h 13m
  1