Дуњић: Омогућити повољнији закуп простора у спортској дворани борачким категоријама

28.02.2022. 18:37
1
ИЗВОР: Катера

Одборник Српске демократске странке (СДС) у Скупштини општине Источно Ново Сарајево Босиљка Дуњић на данашњој сједници је уложила амандман на приједлог измјене Одлуке о условима и начину давања у закуп пословних простора у Спортско пословном центру у Источном Новом Сарајеву.

Дуњићева је истакла да је пријед Клуба одборника СДС у СО Источно Ново Сарајево да се цијена закупа пословног простора члановима породица погинулих бораца и ратним војним инвалидима умањи за додатних 50 одсто , а борцима прве категорије умањи за додатних  40 одсто.

Она истиче да је приједлог предлагача, односно начелника општине  Јована Катића био да се наведеним категоријама умањи за додатних 20 одсто.

- Сматрам да “Закон о правима бораца, ратних војних инвалида и породица погинулих бораца одбрамбено отаџбинског рата” јасно дефинише категорије, те сматрам да посебну пажњу заслужују чланови  породица погинулих бораца и ратни војни инвалиди јер су дали своје најмилије, своје животе и дијелове тјела за стварање и одбрану Републике Српске - истакла је Дуњићева.

Она је навела примјер гдје је један закупац у спортској дворани добио бесплатно на кориштење пословни простор, укључујући и додатна средства за опремање истог простора због запошљавања, како Дуњићева каже, "два страначка члана".

- Скупштинска већина данас није усвојила мој амандман јер очигледно уважавају само своје мишљење - сматра Дуњићева.

Напомиње да би локалне власти морале више рачуна да воде о осјетљивим категоријама попут борачке популације и чланова породица погинулих бораца ВРС.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Predator 02.03.2022. 19:17
    Svaka cast Bosiljka.
Повезане вијести
Сутра састанак начелника Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева Сутра састанак начелника Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева
Сезона гријања у Источном Новом Сарајеву продужена због ниских температура Сезона гријања у Источном Новом Сарајеву продужена због ниских температура
Дом здравља прелази на трезорско пословање општине Источно Ново Сарајево Дом здравља прелази на трезорско пословање општине Источно Ново Сарајево
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    18h 52m
    0
  • Крађа у Палама
    17h 10m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    13h 37m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    16h 25m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    9h 46m
    0