Дуњић: Омогућити повољнији закуп простора у спортској дворани борачким категоријама

28.02.2022. 18:37
1
ИЗВОР: Катера

Одборник Српске демократске странке (СДС) у Скупштини општине Источно Ново Сарајево Босиљка Дуњић на данашњој сједници је уложила амандман на приједлог измјене Одлуке о условима и начину давања у закуп пословних простора у Спортско пословном центру у Источном Новом Сарајеву.

Дуњићева је истакла да је пријед Клуба одборника СДС у СО Источно Ново Сарајево да се цијена закупа пословног простора члановима породица погинулих бораца и ратним војним инвалидима умањи за додатних 50 одсто , а борцима прве категорије умањи за додатних  40 одсто.

Она истиче да је приједлог предлагача, односно начелника општине  Јована Катића био да се наведеним категоријама умањи за додатних 20 одсто.

- Сматрам да “Закон о правима бораца, ратних војних инвалида и породица погинулих бораца одбрамбено отаџбинског рата” јасно дефинише категорије, те сматрам да посебну пажњу заслужују чланови  породица погинулих бораца и ратни војни инвалиди јер су дали своје најмилије, своје животе и дијелове тјела за стварање и одбрану Републике Српске - истакла је Дуњићева.

Она је навела примјер гдје је један закупац у спортској дворани добио бесплатно на кориштење пословни простор, укључујући и додатна средства за опремање истог простора због запошљавања, како Дуњићева каже, "два страначка члана".

- Скупштинска већина данас није усвојила мој амандман јер очигледно уважавају само своје мишљење - сматра Дуњићева.

Напомиње да би локалне власти морале више рачуна да воде о осјетљивим категоријама попут борачке популације и чланова породица погинулих бораца ВРС.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Predator 02.03.2022. 19:17
    Svaka cast Bosiljka.
Повезане вијести
Јован Катић стари-нови начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић стари-нови начелник општине Источно Ново Сарајево
У Источном Новом Сарајеву исплаћена плата од 246.506 KM У Источном Новом Сарајеву исплаћена плата од 246.506 KM
Данас откривање и освештање споменика “Бели анђео” у Источном Новом Сарајеву Данас откривање и освештање споменика “Бели анђео” у Источном Новом Сарајеву
Најчитаније
  • Како су се завољели Иво Андрић и Милица Бабић – љубав прикривена сновима и хартијом
    15h 51m
    1
  • Роде су биле први гости у кафићу у Палама
    16h 23m
    1
  • Ухапшен због пријетњи ватреним оружјем
    18h 46m
    1
  • Јак земљотрес погодио Србију
    11h 56m
    0
  • Породица настрадалих тражи максималну казну затвора за Амира Кујовића
    14h 12m
    6