Dunjić: Omogućiti povoljniji zakup prostora u sportskoj dvorani boračkim kategorijama

28.02.2022. 18:37
1
IZVOR: Katera

Odbornik Srpske demokratske stranke (SDS) u Skupštini opštine Istočno Novo Sarajevo Bosiljka Dunjić na današnjoj sjednici je uložila amandman na prijedlog izmjene Odluke o uslovima i načinu davanja u zakup poslovnih prostora u Sportsko poslovnom centru u Istočnom Novom Sarajevu.

Dunjićeva je istakla da je prijed Kluba odbornika SDS u SO Istočno Novo Sarajevo da se cijena zakupa poslovnog prostora članovima porodica poginulih boraca i ratnim vojnim invalidima umanji za dodatnih 50 odsto , a borcima prve kategorije umanji za dodatnih  40 odsto.

Ona ističe da je prijedlog predlagača, odnosno načelnika opštine  Jovana Katića bio da se navedenim kategorijama umanji za dodatnih 20 odsto.

- Smatram da “Zakon o pravima boraca, ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca odbrambeno otadžbinskog rata” jasno definiše kategorije, te smatram da posebnu pažnju zaslužuju članovi  porodica poginulih boraca i ratni vojni invalidi jer su dali svoje najmilije, svoje živote i dijelove tjela za stvaranje i odbranu Republike Srpske - istakla je Dunjićeva.

Ona je navela primjer gdje je jedan zakupac u sportskoj dvorani dobio besplatno na korištenje poslovni prostor, uključujući i dodatna sredstva za opremanje istog prostora zbog zapošljavanja, kako Dunjićeva kaže, "dva stranačka člana".

- Skupštinska većina danas nije usvojila moj amandman jer očigledno uvažavaju samo svoje mišljenje - smatra Dunjićeva.

Napominje da bi lokalne vlasti morale više računa da vode o osjetljivim kategorijama poput boračke populacije i članova porodica poginulih boraca VRS.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Predator 02.03.2022. 19:17
    Svaka cast Bosiljka.
Povezane vijesti
Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
Vukovcima besplatno polaganje vozačkog ispita Vukovcima besplatno polaganje vozačkog ispita
Pretresi u Istočnom Novom Sarajevu, jedno lice lišeno slobode Pretresi u Istočnom Novom Sarajevu, jedno lice lišeno slobode
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    10h 25m
    0
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    9h 49m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    8h 4m
    11
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    1h 23m
    3
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    9h 43m
    0