Душан Ремић одлази у Саудијску Арабију

30.06.2022. 22:03
0
ИЗВОР: sportdc.net

Тренер голмана у Академији ФK Сарајево, Душан Ремић, наредне седмице одлази у Саудијску Арабију гдје ће се придружити стручном штабу Ал Риyадха.

Kлуб из главног града Саудијске Арабије ове сезоне игра другу лигу и желе промоцију у виши ранг такмичења. У сезону крећу са новим тренером, Дејаном Арсовом, искусним стручњаком, а са голманима ће у стручном штабу радити Душан Ремић.

– Заиста, понуда која се тешко одбија. Захвалан сам Дејану што ме је позвао у стручни штаб. Прије неколико година исто ме је тако звао, али из приватних разлога тада нисам отишао са њим, али овај пут је то позив који се не одбија. Велики искорак у мојој каријери, прилика да своје знање још више унаприједим и напредујем као тренер голмана. Ради се о озбиљном клубу, клубу који жели пласман у виши ранг такмичења, а људима из клуба је стало да имају некога ко ће добро радити са голманима и драго ми је да сам баш ја тај који сам добио ту прилику. На мени је да наставим да радим као и до сада, да се усавршам и искористим прилику, рекао нам је Душан Ремић.

Он се захвалио и људима из ФK Сарајево који су му дали шанси.

– Да прије двије године није стигао овај позив Сарајева, можда ја не бих ни био ово што сам сада. У Академији сам стекао пуну афирмацију, дали су ми шансу коју сам искористио. Захвалан сам им на томе. Захвалан сам им и на томе што су разумјели моју жељу за одласком у иностранство и што ми нису правили никакав проблем око одласка, иако смо недавно потписали нови уговор.

Његова школа голмана коју је основао у Источном Сарајеву наставља да ради.

– Нећемо прекидати са радом. Иако ћу ја бити на другом континенту, двојица голмана ће радити у школи умјесто мене, и то једно провјерено голманско име, тако да ту неће бити никаквих проблема. Годинама сам градио то мјесто да млади голмани имају гдје да раде и штета би било да то тек тако престане, тако да се све наставља као што је било, само што ја нисам ту.

Душан Ремић је послије голманске каријере почео радити у Славији, као тренер голмана, а након тога је прешао у Академију ФK Сарајево, а ангажован је био и од ФС БиХ за рад са голманима у пионирској репрезентацији.

Коментари 0
Повезане вијести
Промоцијом књиге Недељка Жугића завршен Сајам књига у Источном Сарајеву Промоцијом књиге Недељка Жугића завршен Сајам књига у Источном Сарајеву
У Источном Сарајеву почео тродневни сајам књига (ФОТО) У Источном Сарајеву почео тродневни сајам књига (ФОТО)
Успјешна нова сезона за омладинце Славије Успјешна нова сезона за омладинце Славије
Најчитаније
 • Лишено слободе лице за којим је расписано 13 потрага
  11h 49m
  0
 • Пронађена дрога у Источној Илиџи
  14h 48m
  0
 • Ухапшен малољетник који је претукао радницу Центра за социјални рад
  6h 19m
  0
 • Обавјештење о прекидима електричне енергије
  16h 48m
  0
 • Соларна олуја ће сутра погодити Земљу
  3h 51m
  0