Dušan Remić odlazi u Saudijsku Arabiju

30.06.2022. 22:03
0
IZVOR: sportdc.net

Trener golmana u Akademiji FK Sarajevo, Dušan Remić, naredne sedmice odlazi u Saudijsku Arabiju gdje će se pridružiti stručnom štabu Al Riyadha.

Klub iz glavnog grada Saudijske Arabije ove sezone igra drugu ligu i žele promociju u viši rang takmičenja. U sezonu kreću sa novim trenerom, Dejanom Arsovom, iskusnim stručnjakom, a sa golmanima će u stručnom štabu raditi Dušan Remić.

– Zaista, ponuda koja se teško odbija. Zahvalan sam Dejanu što me je pozvao u stručni štab. Prije nekoliko godina isto me je tako zvao, ali iz privatnih razloga tada nisam otišao sa njim, ali ovaj put je to poziv koji se ne odbija. Veliki iskorak u mojoj karijeri, prilika da svoje znanje još više unaprijedim i napredujem kao trener golmana. Radi se o ozbiljnom klubu, klubu koji želi plasman u viši rang takmičenja, a ljudima iz kluba je stalo da imaju nekoga ko će dobro raditi sa golmanima i drago mi je da sam baš ja taj koji sam dobio tu priliku. Na meni je da nastavim da radim kao i do sada, da se usavršam i iskoristim priliku, rekao nam je Dušan Remić.

On se zahvalio i ljudima iz FK Sarajevo koji su mu dali šansi.

– Da prije dvije godine nije stigao ovaj poziv Sarajeva, možda ja ne bih ni bio ovo što sam sada. U Akademiji sam stekao punu afirmaciju, dali su mi šansu koju sam iskoristio. Zahvalan sam im na tome. Zahvalan sam im i na tome što su razumjeli moju želju za odlaskom u inostranstvo i što mi nisu pravili nikakav problem oko odlaska, iako smo nedavno potpisali novi ugovor.

Njegova škola golmana koju je osnovao u Istočnom Sarajevu nastavlja da radi.

– Nećemo prekidati sa radom. Iako ću ja biti na drugom kontinentu, dvojica golmana će raditi u školi umjesto mene, i to jedno provjereno golmansko ime, tako da tu neće biti nikakvih problema. Godinama sam gradio to mjesto da mladi golmani imaju gdje da rade i šteta bi bilo da to tek tako prestane, tako da se sve nastavlja kao što je bilo, samo što ja nisam tu.

Dušan Remić je poslije golmanske karijere počeo raditi u Slaviji, kao trener golmana, a nakon toga je prešao u Akademiju FK Sarajevo, a angažovan je bio i od FS BiH za rad sa golmanima u pionirskoj reprezentaciji.

Komentari 0
Povezane vijesti
Promocijom knjige Nedeljka Žugića završen Sajam knjiga u Istočnom Sarajevu Promocijom knjige Nedeljka Žugića završen Sajam knjiga u Istočnom Sarajevu
U Istočnom Sarajevu počeo trodnevni sajam knjiga (FOTO) U Istočnom Sarajevu počeo trodnevni sajam knjiga (FOTO)
Uspješna nova sezona za omladince Slavije Uspješna nova sezona za omladince Slavije
Najčitanije
 • Lišeno slobode lice za kojim je raspisano 13 potraga
  11h 43m
  0
 • Pronađena droga u Istočnoj Ilidži
  14h 42m
  0
 • Uhapšen maloljetnik koji je pretukao radnicu Centra za socijalni rad
  6h 13m
  0
 • Obavještenje o prekidima električne energije
  16h 42m
  0
 • Solarna oluja će sutra pogoditi Zemlju
  3h 45m
  0