Душка Алексић: "Поломљен ми је нос, супруг има тешке повреде главе и стомака"

30.09.2024. 13:31
0
ИЗВОР: kosovo-online.com

Душка Алексић која је синоћ заједно са својим супругом претучена у својој кући у Грачаници пуштена је данас из болнице. Са видним повредама главе, узнемирена и у страху објашњава да је био један нападач са маском на глави, као и да није говорио ништа, већ да је рукама показивао да жели новац.

Душки, која је прије само три мјесеца имала тешку операцију, нападач је поломио нос, због чега ће морати на још једну операцију. Њен супруг Драган и даље се налази у болници у Приштини, а како је испричала, њему је поломљено колено, и задобио је тешке повреде у предјелу главе и стомака.

- Синоћ у 22 сата, Драган је чуо нешто. Мене је ухватио први сан и само сам чула како супруг виче "Немамо паре, немамо паре". Нападач га је одгурнуо, и Драган је задобио повреду колена, напрсло је или сломљено, секли су му  уво, и добио је јак ударац у главу, као и по стомаку. Ја сам видела да је имао дрвену палицу. Није проговорио ни реч само је рукама тражио паре. Мене је рукама одгурнуо. Ми смо стари немамо снаге, ја сам оперисала карцином дојке пре три месеца. Мени је нос поломљен, кад сплане оток мораћу на операцију - рекла је Алексић.

Како додаје, нападач је, док је она лежала у локви крви, по кући тражио новац и није им дао да приђу до телефона.

- Једног смо видели, не знамо да ли га је неко чекао напољу, комшије кажу да нису видели кола. Вероватно је прескочио преко ограде, не знамо са које стране - објашњава Алексић.

  • У Грачаници претучен и опљачкан старији брачни пар
    30.09.2024. 09:32

    Старији брачни пар Драган и Душанка Алексић претучени су и опљачкани око поноћи у својој породичној кући у Грачаници. Они су са повредама у предјелу главе превезени у болницу. Претучене с...

Регион
У Грачаници претучен и опљачкан старији брачни пар

Навела је да страхује за свој и живот супруга.

- Ми сами овде, поготово након ових дешавања, како ћемо да спавамо овде - додаје она.

Душку је данас посјетила градоначелница општине Грачаница Љиљана Шубарић. Како је истакла из Полицијске станице у Грачаници није могла да добије више детаља о случају.

- На Одбору на безбедност увек напомињем да је безбедносна ситуација у Грачаници нестабилна. Ово што се синоћ десило у Грачаници је монструозни злочин који је узнемирио све нас. Нисмо добили никакву информацију из полиције, иако сам јутрос контактирала командира, није имао ништа друго да ми каже до онога што су медији објавили у вестима. Управо сам из тог разлога дошла да посетим повређену. Људи у својој кући где би требало да се осећају најбезбедније, да имају сигурност. У Грачаници се, не први пут, десило да људи буду претучени, овога пута старији брачни пар Алексић са тешким телесним повредама - рекла је Шубарић.

Она је упутила апел надлежним институцијама да пронађу одговорне и процесуирају их.

- Осуђујем овај злочин и захтевам да надлежне институције што пре пронађу починиоца и казне га - истакла је.

  • Мучки напад на Алексиће у Грачаници дубоко забринуо све Србе
    30.09.2024. 11:48

    Брутални напад на Душанку и Драгана Алексића из Грачанице онеспокојио је и дубоко забринуо све Србе који живе у овом српском мјесту, али и на читавом Космету, посебно имајући у виду да је српски ...

Регион
Мучки напад на Алексиће у Грачаници дубоко забринуо све Србе

Екипа "Косово онлајна" се за више информација обратила Полицијској станици у Грачаници, али им је тамо речено да "шеф тренутно није ту, и да не могу да говоре о случају".

Коментари 0
Повезане вијести
Мучки напад на Алексиће у Грачаници дубоко забринуо све Србе Мучки напад на Алексиће у Грачаници дубоко забринуо све Србе
У Грачаници претучен и опљачкан старији брачни пар У Грачаници претучен и опљачкан старији брачни пар
Оскрнављено црквиште у Међугори на КиМ Оскрнављено црквиште у Међугори на КиМ
Најчитаније
  • Мања запошљава: Оглас за посао у Источном Сарајеву
    4h 45m
    0
  • Српски Колорадо јединствен у Европи: Чудо природе за које многи нису чули (ВИДЕО)
    19h 6m
    0
  • Жељко Пржуљ - "Сами на свијету" (одломак)
    2h 53m
    0
  • Милан Ракић, пјесник, дипломата и тајни агент: Волио је двије жене и ослободио Косово
    3h 7m
    0
  • Шахиста Предраг Батинић првак Града Источно Сарајево
    20h 37m
    0