Мучки напад на Алексиће у Грачаници дубоко забринуо све Србе

30.09.2024. 11:48
0
ИЗВОР: srna.rs

Брутални напад на Душанку и Драгана Алексића из Грачанице онеспокојио је и дубоко забринуо све Србе који живе у овом српском мјесту, али и на читавом Космету, посебно имајући у виду да је српски народ у овом дијелу покрајине веома често био на мети албанских екстремиста и хулигана, сопшштила је Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију.

Из Канцеларије су подсјетили да су Алексићи, којима су констатоване бројне повреде, нападнути у својој кући која се налази у близини манастир Грачаница.

- До овог напада, чији се детаљи још утврђују, дошло је непосредно након што је у Старом Грацку прво везан и претучен Србин Дејан Радић, који је потом опљачкан, што указује на серију напада на наш народ, посебно на централном Косову и Метохији - указали су из Канцеларије.

У саопштењу је наведено да овакав слијед догађаја још једном упућује на то да безбједност мора бити приоритет у српским срединама.

- Зато очекујемо да буду расветљени сви детаљи овог незапамћеног догађаја - поручили су из Канцеларије.

Драган и Душанка Алексић претучени су и опљачкани око поноћи у породичној кући у Грачаници, гд‌је их је пронашла комшиница, која их је превезла у локалну болницу, из које су због бројних повреда главе пребачени у болницу у Приштини.

Коментари 0
Повезане вијести
Душка Алексић: "Поломљен ми је нос, супруг има тешке повреде главе и стомака" Душка Алексић: "Поломљен ми је нос, супруг има тешке повреде главе и стомака"
У Грачаници претучен и опљачкан старији брачни пар У Грачаници претучен и опљачкан старији брачни пар
Забачено село на Крфу скрива епску причу о српско-грчком пријатељству Забачено село на Крфу скрива епску причу о српско-грчком пријатељству
Најчитаније
  • Мања запошљава: Оглас за посао у Источном Сарајеву
    4h 51m
    0
  • Српски Колорадо јединствен у Европи: Чудо природе за које многи нису чули (ВИДЕО)
    19h 12m
    0
  • Жељко Пржуљ - "Сами на свијету" (одломак)
    2h 59m
    0
  • Милан Ракић, пјесник, дипломата и тајни агент: Волио је двије жене и ослободио Косово
    3h 13m
    0
  • Шахиста Предраг Батинић првак Града Источно Сарајево
    20h 43m
    0