Душко Бошковић: Селективност вируса SARS-CoV-2

16.10.2020. 11:18
4
ИЗВОР: Катера

Вирус  SARS-CoV-2 изазива болест коју су назвали Ковид-19, пошто је кренула 2019. године, а у народу је позната као „корона“ (круна).

Главна карактеристика ове варијанте корона вируса је да о њему нико ништа не зна, пошто је толико различитих мишљења о његовом понашању изнесено да је обичан човјек збуњен и не зна више шта му је чинити. А то је можда и хтјело да се постигне, да се онда у незнању чини оно што се нареди, колико год то глупаво изгледало. Збуњеним и дезорјентисаним је најлакше манипулисати.

Али, да почнемо од почетка. Корона вирус је одавно познати вирус о којем се учи кроз школовање за медицинаре као о вирусу прехладе од којег се не може стећи имунитет, јер се можемо прехлађивати свако мало и који, као што смо сви искусили у свом животу, није опасан. Само је сморан и досадан. 

Лијечили прехладу или не она, углавном, увијек исто траје. Можемо само олакшавати тегобе док је прележавамо и док се организам сам бори да преживи.

Ако се не може стећи имунитет на неки вирус, онда су вакцине бесмислене. Нема ефекта уносити ослабљени вирус да изазове појаву антитијела, ако човјек може поново да оболи од тог вируса.

Имунитет крда, баш су лијеп назив смислили ти који смишљају имена да опишу људску расу, се постиже имунитетом појединца. Нема имунитета расе без јачања имунитета појединца. Много је бољи назив имунитет расе него имунитет крда, па молим да се ово уважи и користи од сада као појам. Дакле, треба радити на подизању имунитета сваког појединца понаособ и не радити против слабљења појединачног имунитета. Најбоље се јача имунитет природним материјама и методама, па тек онда вјештачким.

Да је овај необични вирус, какви до сада никада вируси нису били, пошто се понаша од прилике до прилике, почео да се понаша селективно видимо из најновијих мјера Кризног штаба КС.

Вирус изгледа да напада смо пјешаке, старије од 12 година и возаче котураљки. Остале возаче не напада, возаче скутера на разне погоне, бициклисте и возаче моторних возила. И то само у Сарајеву које је дио ФБиХ. У Сарајеву које је у РС вирус бира жртве по сасвим другом основу и по другом календару активности. Овај "сарајевскокантонални" вирус прави пометњу само до 31. октобра, пошто онда иде на заслужено зимовање у неко скијалиште, да се мало опусти и припреми за нови талас.

И онда реците да вирус није нациста.

Примјећен је још један феномен, а то је да по свој прилици кризни штабови свих држава свијета у ствари управљају државама, а не владе тих држава које су мање више изабране вољом грађана на изборима. Владе морају да слушају кризне штабове какву год они одлуку донијели. Поставља се само питање ко је на врху пирамиде кризних штабова и које има циљеве, као и из које је државе.

Поставља се такође питање кажњавања, по којем закону се оно врши. Зна се ваљда ко је законодавац у свакој држави и по којој се процедури закони доносе. У случају рата се ситуација мијења, па се поставља питање, да нисмо можда у неком виду неоружаног рата, када се овакве ствари дешавају да власт преузимају неки други и да доносе свако мало нека нова правила понашања?

О томе да на самој кутији за најчешће ношене маске пише како не штите од овог вируса ћемо други пут.

Коментари 4
  • Generic placeholder image
    Lik 17.11.2020. 23:01
    Idi malo na Covid odjeljenje bilo koje bolnice u BiH, pa da vidiš kako se „za čas ozdravi"! Majmune nepismeni!
  • Generic placeholder image
    Pera 17.10.2020. 09:12
    Ako ste religiozni, kako ćete jednog dana izaći pred Boga, ako ste nekoga motivisali da se nepromišljeno ponaša i zarazi i ne daj Bože umre.
  • Generic placeholder image
    Milica 16.10.2020. 12:35
    Za ove nevjerne Tome, iako zvuči maliciozno, želim da ih sam virus demantuje. Dosta više!
  • Generic placeholder image
    Marko 16.10.2020. 12:34
    Ma da, najbolje je da razvijamo ovakve teorije, danas u IS 70 oboljelih, a sutra kad povjerujemo i izgubimo motivaciju i za ono malo mjera od manjine sto se poštovalo, bice 140.
Повезане вијести
Умовање над календаром за 1902. годину (ВИДЕО) Умовање над календаром за 1902. годину (ВИДЕО)
Сарајевска прича - ЈАТ-ов небодер (ВИДЕО) Сарајевска прича - ЈАТ-ов небодер (ВИДЕО)
Највјероватније поријекло ријечи Балкан (ВИДЕО) Највјероватније поријекло ријечи Балкан (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    23h 11m
    5
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    20h 46m
    7
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    6h 45m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    5h 12m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    7h 4m
    0